עיריית כפר סבא יזמה מפגש ראשוני בין נציגות התושבים בשכונת "הדרים" לגורמים המקצועיים במשרד לאיכות הסביבה

בשכונה מתקיימות פעולות יזומות בניסיון לאתר את המקורות הגורמים למפגעי ריח * במקום הוצבו תורן מטאורולוגי וניידת לניטור אוויר ומתבצעות מדידות וניתוחים של הממצאים.
25/05/2016
עיריית כפר סבא יזמה השבוע מפגש עם נציגות התושבים בשכונת "הדרים" והגורמים המקצועיים במשרד לאיכות הסביבה, בו השתתפו סמנכ"ל העירייה, מנהל מחוז מרכז במשרד להגנת הסביבה, גידי מזור, אנשי הצוות המקצועי של המשרד, ונציגי היחידה האזורית לאיכות הסביבה של הרשויות המקומיות.
במפגש התקיים דיון בנושא מפגעי ריח עליהם מתלוננים תושבי השכונה. מטרת הפגישה הייתה לעדכן את התושבים בפעולות הנעשות זה מכבר לאיתור מקורות הריח.
בפגישה עודכנו התושבים במספר צעדים שנעשים וביניהם, בין היתר, ביצוע דיגום סביבתי נרחב. מדובר בדיגום מורכב וייעודי המתבצע לפי חשדות המטרדים ומתמקד בניתור החומרים הספציפיים. בימים אלה מכינים הגורמים המקצועיים תכנית לדיגום מתמשך.
בנוסף, הוחלט להציב במקום תחנת ניטור גלאי h2s, במטרה לשמור על רציפות הניטור באזור. כמו כן, יימשכו סיורי פקחים בשכונה על פי קריאות מוקד וגם באופן שגרתי ויזום, בניסיון לאתר את מקורות הריח.
צוות המשרד להגנת הסביבה מתארגן בימים אלה מחדש בכל הקשור לביצוע איתורים ומדידות וממשיך לקיים פעולות ברמה של ניתוחים מטאורולוגיים. במשרד כבר הכינו רשימה של גורמים פוטנציאליים העלולים להוות את המקור לבעיה, ואף חילקו לאחרונה שלושה קניסטרים (המשמשים כאמצעי לדיגום אוויר) לתושבי השכונה, כדי שאלה יסייעו באיסוף המידע העדכני בזמן אמת.
בחודשים האחרונים בוצעו בשכונה ובסביבותיה מספר פעולות בנושא וביניהן: סיורי שטח באזור ובמושבים הסמוכים בשיתוף פעולה עם העירייה והיחידה האזורית לאיכות הסביבה; פיקוח במפעל טבע בכפר סבא; הצבת תורן מטאורולוגי וניידת ניטור; ניתוחים מטאורולוגיים; בדיקה מול הצבא; מניעת שריפות פסולות; הצבת מתקן טיפול בשפכים ומניעת מפגעים.
ראש העיר יהודה בן חמו: "אנו מבצעים את כל הפעולות המקצועיות הנדרשות במטרה לאתר את מקורות הריח. העובדה שמגוון גופים מרכזים את הידע בנושא ופועלים בצוותא, ובשיתוף התושבים, מלמדת על החשיבות הרבה שאנו מעניקים לפתרון הבעיה. נעשה הכל על מנת למגר את הריחות לטובת איכות חייהם של התושבים".