המרכז לשלום המשפחה - מניעת אלימות בין בני זוג

המרכז האזורי לשלום המשפחה ולמניעת אלימות במשפחה
אגף הרווחה כפר-סבא

מנהלת: מלי קליין- גינזבורג

המרכז האזורי לשלום המשפחה הנועד לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה, הוקם בשנת 2000 כגוף באגף הרווחה, עיריית כפ"ס בפיקוח משרד העבודה והרווחה.

אלימות במשפחה מוגדרת כשימוש בכוח מילולי, פסיכולוגי, נפשי ,פיזי, מיני, או כלכלי כלפי בת/בן הזוג.

המרכז נותן מענה טיפולי לכל פניה בנושא של אלימות בדגש על אלימות במערכת הזוגית.

היעוץ/טיפול ניתן לכל אחד מבני המשפחה הנמצא במעגל האלימות : לנשים, לגברים ובעת הצורך ליווי למשפחה כולה.

הטיפול מתבצע ברמות התערבות שונות: הן פרטני, הן קבוצתי וכן נעשות התערבויות זוגיות עפ"י הצורך.

הטיפול ניתן ע"י צוות מקצועי ומיומן של עו"סים מומחים בעלי הכשרה מקפת בנושא.

מטרות המרכז:

• הכחדת האלימות הבינזוגית וסיוע לחברי המשפחה להתמודד עם קונפליקטים ומשברים בדרכים תקשורתיות לא אלימות.
  • הגברת המודעות בקרב אנשי מקצוע והכשרתם להתמודדות עם הבעיה.
  • פעילות להגברת המודעות בקהילה לתופעה ולדרכי ההתמודדות עמה ע"י פרסום והסברה.

השירותים במרכז:

• מתן סיוע מיידי בשעת משבר לנפגעי אלימות זוגית.
  • בניית תכנית הגנה במצבי חרום והפנייה לסעד משפטי.
  • טיפולים פרטניים לנשים וגברים.
  • טיפולים קבוצתיים : קבוצות טיפוליות נפרדות לנשים ולגברים.
    (מידי שנה נפתחות קבוצות טיפוליות ארוכות טווח, מאוקטובר ועד יולי.)
  • טיפול בנושא ההורות בצל האלימות הן של נשים והן של גברים.
  • סדנאות לגילוי וחיזוק מקורות העצמה בגוף ובנפש.
  • סדנאות להקניית כלים לשליטה בכעסים, תקשורת חיובית ופתרון בעיות.
  • ערבי קפה- שיח נשים.

הפניה לטיפול

רבים החיים בתוך מעגל האלימות חווים תחושות בושה ,אשמה פחד וחוסר אונים ונמנעים מלחשוף את ה"סוד המשפחתי " ולהוציאו החוצה.

המחקרים והמציאות בשטח מוכיחים שמעגל האלימות לא נפסק מאליו , להיפך הוא הולך ומקצין עם השנים  ועם המשברים והמתחים המלווים את המשפחה.
סיוע מקצועי טיפולי יכול לעצור ולהפסיק את המעגל השלילי העובר מדור לדור.

כל אשה /גבר הפונים למרכז בנושא שליטה בכעסים ואלימות מתקבלים במהירות האפשרית לפגישה ראשונית ,הכוללת הערכת רמת האלימות והסיכון שבו נמצאים והצורך בהתערבות חירום.

בהמשך הפונה משולב/ת  בטיפול המתאים ביותר, עם הרבה תמיכה סבלנות ורגישות ותוך שמירה על דיסקרטיות.

המטרה המרכזית: חיזוק והעצמה של משאבים פנימיים וחיצוניים, עיבוד רגשי, ורכישת כלים שיאפשרו התחזקות ושינוי דפוסים מקובעים, על מנת לצאת ממעגל האלימות.

כל אדם  שמגיע למרכז ורוצה להביא לשינוי דפוסי התנהגותו, מתקבל ללא שיפוטיות ביחס של כבוד ותמיכה, כשעיקר הטיפול מכוון לקבלת אחריות אישית על ההתנהגות, למידת טכניקות לשליטה בכעסים והקניית דרכי התמודדות חלופיים למצבי משבר ולחץ.

יש לציין שהתנהגות אלימה יכולה להיות הדדית, ולכן ההתערבות היא בגישה מערכתית שמתייחסת ל-2 בני הזוג ולמערכת כולה.

היחידה לטיפול בנפגעות פגיעה מינית

במרכז פועלת יחידה לטיפול בנפגעות תקיפה מינית שנותנת מענה טיפולי לנשים מגיל 18 שנפגעו מינית בילדותן או בבגרותן.
השירות  דיסקרטי ומקצועי, ניתן על ידי עובדות סוציאליות מומחיות בתחום.

בשלב זה לתושבות כפ"ס בלבד.

פגיעה מינית עלולה להיות בעלת השפעות קצרות/ ארוכות טווח על היבטים השונים בחיי האישה, שכן הטראומה לא תמיד מסתיימת כאשר הפגיעה נפסקת. היא עלולה להתבטא בתפקוד היומיומי, במערכות יחסים, בתקשורת בינאישית, בתחום העבודה ועוד.

אנו מזמינות אותך לא להישאר לבד ולפנות לקבלת עזרה לטלפון 09-7640322.
הטיפול ביחידה אינו כרוך בתשלום.

דרכי הפניה למרכז לשלום המשפחה

ניתן לפנות באופן עצמאי או ע"י הפניה מגורמים שונים בקהילה.
הטיפול כרוך בתשלום סימלי  מדורג, עפ"י הוראת משרד הרווחה.
אנו דואגים להיות בעלי נגישות וזמינות גבוהה ומפאת הרגישות לנושא יש דגש מיוחד על סודיות.

מזמינים אותך ליצור קשר

המרכז לשלום המשפחה ולמניעת אלימות
טלפון: 09-7640320, 09-7640322
מנהלת: מלי קליין- גינזבורג
כתובת דוא"ל: Malik@ksaba.co.il

אם אין מענה בטלפון אנא השאירו הודעה בתא הקולי ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.

ניתן להשאיר הודעה גם במרכזיית אגף הרווחה בימים א'-ה' בשעות 13:00-8:00 בטלפון מספר 09-7641111.

המרכז פתוח:
בימים א', ב', ג', ד, ה' 8.30-13.00
יום ג' 16.00-19.00
יש לתאם פגישה מראש

השרות ניתן גם ליישובי מועצה אזורית דרום השרון, כוכב יאיר- צור יגאל, אלפי מנשה, קרני שומרון וקדומים.

חדש שירות 106 גם בדיגיטלי