קטגוריה: חדשות כפר סבא

בהנחיית ראש העיר: ייפתח מתחם בדיקות רגלי בכפר סבא

עיריית כפר סבא מרחיבה את מערך בדיקות הקורונה בעיר. החל מיום ב' (10.1) מקימה העירייה מתחם בדיקות PCR רגלי בשיתוף פיקוד העורף ובהנחיית ראש העיר, רפי סער. מתחם הבדיקות המיועד לתושבים בני 60 ומעלה, יפעל בקניון ערים בקומה 3 בימים א'-ה' בין השעות 12:00-20:00, ביום שישי בין השעות 08:00-14:00, וביום שבת בין השעות 12:00-20:00. המתחם מיועד לתושבים שאינם בבידוד ואינם מאומתים בלבד.

מתחם זה מצטרף למתחם הבדיקות שהקימה קופת החולים מכבי בשיתוף העירייה. המתחם החדש בשיטת "היבדק וסע" ממוקם בחניון ברח׳ נורדאו ליד תחנת הרכבת. בשלב ראשון המתחם יעבוד בימים א-ה בשעות 12:30-18:00, שישי 9-14:00 שבת 9-17:00. אין צורך בקביעת תור או בהפניה.

מצב קורונה בכפר סבא (06/01)

כפר סבא אדומה עם ציון 9.12 במדד הרמזור.

• 981 חולים פעילים
  • 1,840 מבודדים
  • 5.06% בדיקות חיוביות ביממה הקודמת מתוך 4,623 בדיקות
  • 65,066 תושבים התחסנו במנה 3

חיסונים

בתוך כך, הקימה העירייה בשיתוף כלל קופות החולים מתחמי חיסונים יעודיים לילדים בני 5-12 (לא כולל), וזאת במטרה לחזק את מערך החיסונים העירוני ואת הנגשתם לציבור ההורים וילדיהם. 46% מילדי כפר סבא בגילי 11-5 מחוסנים או בתהליך חיסוני.

מערכת החינוך

עיקר התפשטות הנגיף היא במערכת החינוך. נכון ל-5.1 מתחילת הגל ה-5 נמצאו 227 תלמידים מאומתים וכן 33 צוותי חינוך. בתוך כך, התפרצות משמעותית במיוחד התגלתה בבית ספר ברנר. בעקבות גילוי של 22 תלמידים, 6 אנשי צוות מאומתים וכניסתן של 20 כיתות לבידוד – הודיע אגף החינוך היום יחד עם הנהלת בית הספר על העברת הלימודים ללמידה מרחוק. ההחלטה שנועדה לסייע בעצירה יעילה יותר של התפשטות הנגיף במוסד החינוכי, התקבלה בשיתוף משרד החינוך וועד ההורים, ותיושם עד להודעה חדשה.

רפי סער, ראש העיר: "אנו מצויים בתקופה רגישה ומורכבת ביותר אשר מחייבת את התגייסות כלל תושבי העיר. הכלי היעיל ביותר שלנו נגד נגיף הקורונה הוא מערך החיסונים. לשמחתי מרבית תושבי העיר מבינים זאת, וקצב החיסונים גם בקרב ילדינו מגיל 5 ממשיך לעלות בקצב משמעותי. ממוצע המחוסנים בכפר סבא גבוה מהממוצע הארצי ובזכות זאת, חרף קצב ההדבקה הגבוה, אנו מצליחים לשמור על שיעור תחלואה קשה נמוך יחסית. 3 מכל 4 חולים בעיר הינו מחוסן/בתהליך חיסוני, ובשל כך חרף נתוני התחלואה הגבוהים, ישנם 3 מאושפזים. אני קורא לכולם להקפיד הקפדה יתרה על הנחיות הקורונה, להימנע ממקומות הומים ולעטות מסכה".

לכלל המידע על מתחמי הבדיקות והחיסונים בכפר סבא

נבדקים מתחסנים מנצחים ביחד נחזיר את כפר סבא להיות עיר ירוקה