בית תהילה ואריה שרייבמן
השותפים המסורים להקמת המבנה הם: עיריית כפר סבא, מפעל המים ובני תהילה ואריה שרייבמן.
מדברים שנשא בטקס חנוכת הבית ד"ר יואב שרייבמן בנם של תהילה ואריה, מיוזמי ובוני בית תהילה ואריה:
"בית תהילה ואריה שרייבמן הוא חלום של בניהם, יגאל ליאורה ויואב, שהתגשם. חלום בית תהילה ואריה נבנה לזכר הורינו החלוצים אשר בראשית דרכם הרוו בזעתם את אדמת עמק יזרעאל . תהילה בבית הספר החקלאי נהלל. אריה מראשוני בלפוריה.
תהילה ואריה נפגשו בפרדסי כפר סבא בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת. תהילה עבדה בקבוצת האריזה של אריה. הם הקימו משפחה לתפארה. אבא אריה איש אשכולות. חקלאי, מהגדולים בארץ בזמנו. עיבד ביחד עם אחיו אברם כ4000 דונם באיזור כפר סבא ובעיקר באיזור סביון שטרם נבנה אז. בין הראשונים שהכניס מטוסים לעיבוד חקלאי. איש ציבור, חבר הנהלת מפעל המים ,יו"ר הועדה החקלאית במושבה, חבר בועדות ממשלתיות, צייר, פסל השתתף במספר תערוכות. מחברי ומקימי אגודת ציירי השרון, אמן בנפשו. השוער הראשון של הפועל כפר סבא, חבר בתזמורת כפר סבא ,נגן מנדולינה, יקיר העיר. ממשיך דרכו של סבא מרדכי שרייבמן.
סבא מרדכי איש ציבור ידוע גם הוא יקיר העיר ממקימי אתרי ציבור רבים במושבה, מיוזמי ומקימי מפעל המים ומבוני הברכה שהיא לב הבית. הבית הזה בית תהילה ואריה הוא חיבור בין עבר, הוה ועתיד. זוהי תודתנו הצנועה להם.
את הגשמת החלום, בית תהילה ואריה, התחלנו שלושה. אני – יואב, יגאל אדריכל הבניין, וליאורה אחותנו זיכרה לברכה. ליאורה שהיתה מעורבת בכל פרט בבניין, נטשה אותנו להשלים את בית תהילה ואריה לבד .כאשר דני בעלה יוצק מים על ידינו כממשיך דרכה בהגשמת החלום. את דבריה הכתובים, על פועלם של הורינו תוכלו לראות ולקרוא בכניסה הראשית לבניין.
בסיום בנית המשכן, משה ברך את הבונים והם ענו לו: "יהי נועם אדני אלוהינו עלינו , ומעשה ידנו כוננה עלינו, ומעשה ידינו כוננהוא." תהילים צ' והפרוש, כשם שידנו שלנו כוננו את המשכן, כך נזכה להשתתף בכינון משכן הקבע. אז יש לנו כאן בכפר סבא משכן קבע לאמנות וקימות".
מבנה המרכז:
המבנה משלב במהותו ובתכנו את עיקר מרכיבי דרכם ופעלם של תהילה ואריה: שלא כרגיל, המבנה תוכנן ונבנה מלמעלה כלפי מטה, הבריכה ההיסטורית שהרוותה ממימיה את פרדסי כפר סבא ניצבת כפי שהיתה, בייחודה ובהדרה בראש הגבעה. הבריכה עצמה קבלה קרוי קל מחדיר אור ובבטן הגבעה מתחתיה הוקמו שטחי יצירה ותצוגה, הם מקבלים אוורור ותאורה מחצר שקועה בצידה הצפוני.
בחללים אלו, שנבנו בהתאם לצרכי המרכז לאמנות וקיימות – ארט קיימא, לומדים ילדי דור העתיד יסודות אמנות וקיימות בדרך אינטראקטיבית – בידיהן האמונות של מדריכות "ארט-קיימא".
הבריכה ההיסטורית שהרוותה ממימיה את פרדסי כפר סבא.
הבריכה המשוקמת ניצבת כפי שהייתה בייחודה ובהדרה בראש הגבעה.
שלא כרגיל המבנה תוכנן ונבנה מלמעלה כלפי מטה, הבריכה עצמה קיבלה קירוי מחדיר אור, ובבטן הגבעה מתחתיה הוקמו שטחי יצירה ותצוגה.
הם מקבלים אוורור ותאורה מחצר שקועה בצידה הצפוני.
אולם המיצבים בחלל הבריכה
כיתה פלסטית
בחללים אלו לומדים ילדי דור העתיד יסודות אמנות וקיימות בדרך אינטראקטיבית – בידיהן האמונות של מדריכות "ארט-קיימא".
מבטים לבריכה בלילה
מבט מצד דרום
מראה כללי ממעוף הציפור