קטגוריה: עיר ירוקה

מורידים את הזבל: כפר סבא ממחזרת ומפחיתה את כמויות האשפה הביתית

מורידים את הזבל

מורידים את הזבל תמונת הקמפיין

האם ידעתם שהזבל שלנו ממשיך להתקיים ולפגוע בסביבה הרבה אחרי שהוא נעלם לנו מהפחים? הגיע הזמן למסור, ליצור, לחסוך בהוצאות ולצמצם את כמויות האשפה.

בימים אלה, כאשר מרביתנו נמצאים בבתים עקב הנחיות הממשלה והגבלות הסגר, עולות כמויות האשפה הביתית. אז מה אפשר לעשות? בעיקר לצמצם צריכה, להעביר הלאה, לחסוך בהוצאות, וכמובן – למחזר.

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא חרתה על דגלה את נושא הגנת הסביבה. דווקא בימים אלה, כשאנו צורכים יותר עקב השהייה בבתים, זה הזמן לחשוב מה אנחנו יכולים לעשות למען הסביבה בה אנו חיים. תוכלו למצוא באתר העירוני עצות וטיפים מועילים וחשובים בנושא זה. זה בידיים של כל אחת ואחד מאיתנו".

אז למה לזרוק אם אפשר ליצור, לחדש ולשדרג? לא תאמינו כמה אוצרות יש לכם בבית ומה אפשר לעשות איתם. אז לפני שמשליכים כיסא ישן, מדף שאין בו כבר צורך או אפילו זורקים גלילי נייר טואלט, ניתן להיכנס לאתר העירייה ולקבל רעיונות מדהימים לפעילויות יצירה לכל המשפחה, בעזרתן ניתן ליצור חפצים מקוריים, ליהנות מזמן משפחתי, לעשות פעילות מרגיעה לנפש וגם – לזרוק פחות.

יש לכם חפצים שאין לכם צורך בהם? בגדים במצב טוב שכבר קטנים על הילדים? זה הזמן להעביר אותם הלאה. המשפט "הזבל של אחד הוא האוצר של האחר" מעולם לא היה נכון יותר. במקום להיפטר בקרן הרחוב מחפצים ישנים – העבירו אותם למי שנזקק או ישמח לעשות בהם שימוש. פעילות נתינה ומסירה מגדילה את הערבות ההדדית המאפיינת כל כך את העיר כפר סבא ומחזקת את הקהילה, תוך יצירת קשרים חברתיים חדשים.

בנוסף, מומלץ לשנות את הרגלי הצריכה ובמקום לקנות עוד ועוד בגדים או סתם לצאת לשיטוט שופינג מקוון, מוזמנים תושבות ותושבי העיר להצטרף לקבוצות מסירה והחלפה שכונתיות ולרענן את המלתחה. אפשר גם להחליף ספרים ומשחקים עם השכנים. לצמצם הוצאות על צריכה, ולהפחית באשפה.

בתחום המזון, מומלץ לקנות רק מה שאוכלים באמת, לנצל מצרכים שיש כבר בבית ולהקפיא מזון עודף. ואם מזמינים אוכל הביתה במשלוח – חשוב להקפיד לבקש שהמזון יגיע ללא כלים חד פעמיים.

חשוב לציין, כי ברחבי העיר מוצבים מרכזי מיחזור לקרטונים, בקבוקים, בגדים, מוצרי אלקטרוניקה ועוד, שאת פריסתם ניתן לראות באתר העירייה. מזכירים כי מוצרי נייר מקומם בפח הכחול, פסולת אורגנית לפח החום ואשפה ביתית יבשה לפח הירוק.

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "אני מאמין בקיימות כדרך חיים, וכיום כבר ברור שאם נמשיך לצרוך עד אין סוף ולהשליך פסולת ללא הגבלה, יהיו לכך השלכות על חיינו. אבל אפשר גם אחרת. כפר סבא מובילה במיחזור בישראל, אך רק מעורבות עמוקה של תושבי העיר תצליח להביא את השינוי, שאין לי ספק שהוא אפשרי. מהיום מסתכלים על הפח ומנסים למלא אותו כמה שפחות. זה יכול להיות כיף גדול – גם למשפחה, גם לקהילה וגם לסביבה".

לפרטים נוספים לחצו כאן »