קטגוריה: חדשות כפר סבא

חדש בכפר סבא: קהילת הורים לקידום שוויון מגדרי

מועצת הנשים העירונית ומרכז הורים עירוני בכפר סבא גאים להשיק לראשונה קהילה חדשה שהוקמה בימים אלה, המורכבת מנשים וגברים גם יחד, שיפעלו לקידום שוויון מגדרי, מוגנות ומיניות בריאה.

עדי לוי סקופ

עו"ד עדי לוי-סקופ (צילום: נופר חן)

למה בנות תמיד בוורוד ובנים בכחול? מדוע חשוב לכתוב "תלמידות ותלמידים" ולא רק "תלמידים"? כיצד ההורים יכולים לקדם מוגנות ומיניות בריאה ומיטיבה עבור הנערות והנערים המתבגרים ואיך כל זה קשור למניעת אלימות מינית? לראשונה בכפר סבא, ולאחר תקופת עבודה ארוכה ומשמעותית, מושקת השבוע קהילה חדשה מבית מועצת הנשים העירונית, בהובלתה של יו"ר מועצת נשים וחברת מועצת העיר עו"ד עדי לוי סקופ, בשם "הורות לשוויון בכפר-סבא".

טלי רונה

טלי רונה (צילום: עיריית כפר סבא)

המיזם החדשני הוקם ביוזמת מתנדבות מובילות - חגית ארליך, יעל שלח מושונוב, אינה גורשטיין והדר בני כהן, אשר להן ילדות וילדים בגילים שונים במוסדות חינוך בעיר. המשותף לכולן הוא היותן בוגרות קהילת אימו"ש של מועצת הנשים העירונית, שייסדה והובילה רחל לוי-הרץ, ורצונן לקדם ולחזק את השוויון המגדרי בעיר תחת זהותן כאמהות, ולפעול בעיקר עבור יצירת סביבות ומרחבים שוויוניים ומאפשרים יותר לכולן ולכולם. זאת בשיתוף כאמור עם מועצת הנשים העירונית ומרכז הורים עירוני, יועצת ראש העיר לקידום נשים ושוויון מגדרי טלי רונה, ומנהלת הרשות העירונית למלחמה באלימות, סמים ואלכוהול שני חן כהן.

שני חן כהן

שני חן-כהן (צילום: עיריית כפר סבא)

פעילות הקהילה כוללת קבוצת פייסבוק חדשה בשם "קהילת הורות לשוויון בכפר סבא, בניית תוכנית עבודה שנתית הכוללת סדנאות, הרצאות ומפגשי שיח בגובה העיניים לקידום הנושא ועוד.

יו"ר מועצת הנשים העירונית, עו"ד עדי לוי-סקופ: "הקמת הקהילה היא מענה חדשני שאנו נותנים לצמצום הפערים המגדריים ואלימות המגדרית. אנחנו מאמינות ומאמינים כי הגיע הרגע ההיסטורי שמועצת נשים תפתח שעריה גם לגברים. זו ההזדמנות שלנו לשלב כוחות ולפעול באופן אקטיבי מהשורש, מתוך ועם מערכת החינוך שלנו ולקדם שינוי תפיסות ועמדות חברתיות מהותי במרחב בו אנו חיים. זאת תוך קידום שיח שוויוני ומכבד למען חברה איכותית, מוגנת ושווה  יותר. השקת הקהילה החדשה מתקיימת בתזמון המדגיש עוד יותר עד כמה חשובה קהילה שכזו. אני מזמינה את כל ההורים להצטרף לקהילה החדשנית שלנו וכולי תקווה כי ארגונים נוספים בארץ ילכו בעקבותינו. כולנו שותפות ושותפים".

הורים יקרים, נשמח שתצטרפו לקבוצת הפייסבוק "קהילת הורות לשוויון בכפר-סבא":

קישור לפייסבוק  להצטרפות לחצו כאן »