קטגוריה: רווחה

יום המעשים הטובים 2021 בכפר סבא

בסרטון: לקט ממגוון הפעילויות שהתקיימו ברחבי כפר-סבא ביום המעשים הטובים

ניקיון וגינון בחצרות בניינים, הקמת ארון צעצועים קהילתי, חלוקת הגדות לשורדי שואה, חלוקת פרחים לבעלי עסקים, איסוף סלי מזון ואפילו מכירה פומבית של מעשים טובים –עשרות פעילויות במסגרת יום מעשים טובים בכפר סבא

ראש העיר רפי סער העביר את היום בעבודות גינון וניקיון של חצרות בניינים בשכונת יוספטל

יום המעשים הטובים בכפר סבא. צילום עופרי מור-שקד

היום, שלישי 16.03, צוין ברחבי הארץ יום המעשים הטובים. בכפר סבא, התקיימו ומתקיימים לאורך היום כולו עשרות פעילויות, ברחבי העיר כולה, באמצעות אגף שירותים חברתיים-קהילתיים והמחלקה לעבודה קהילתית והתנדבותית בעירייה, ובשיתוף מתנדבים, בני נוער, עובדות ועובדי עירייה ומוסדות חינוך וציבור.

יום המעשים הטובים נפתח בפעילות בשכונת יוספטל, בהובלתו של ראש העיר רפי סער, שעבד במקום בגינון, בניקיון ובחלוקת אדניות פרחים וחבילות מזון לחג. יחד עימו עבדו סגן ראש העיר דני הרוש ועשרות עובדי עירייה.

בהמשך, תלמידות ותלמידי ש"י עגנון חילקו מארזים מפנקים למעבירי הדרך כאות הוקרה ותודה ותרמו משחקים וספרים לבית "איזי שפירא" ברעננה.

תלמידי תיכון אורט שמיר יצאו לפארק העירוני וחילקו ברכות ובקבוקי מים לצועדים במקום. תלמידי תיכון אורט שפירא יצרו פעילות כיפית לצוותי כיבוי אש ויחד עם תלמידי תיכונים כצנלסון, רבין ואורט שמיר וחטיבת שז"ר חילקו הגדות למשפחות שכולות ולשורדי שואה. כמו כן, תלמידי תיכון אורט שמיר ניקו בית עלמין ותלמידי חטיבת שרת חילקו פרחים לבעלי עסקים.

בנוסף, תלמידי הקונסרבטוריון העירוני קיימו מופע נגינה לגמלאים, בני הנוער הקימו במרכזי הנוער קיר חזון והקימו דוכן מכירה פומבית של מעשים טובים ברחבת קולנוע חן, במסגרתו בחרו עוברים ושבים מעשה טובים שלקחו על עצמם לבצע בשנה הקרובה. במרכזים הקהילתיים קיימו חלוקת מצות. עובדות ועובדי העירייה אספו סלי מזון למשפחות נזקקות, תלמידי פנימיית עלומים חילקו ברכות ומאפים לעובדי המקום וביוזמת חברת המועצה לירית שפיר-שמש הוקם ארון צעצועים קהילתי, בשיתוף לעמותת זהב"י, המסייעת למשפחות ברוכות ילדים.

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא אינה נמדדת רק ביום המעשים הטובים. הרוח הקהילתית, תחושת המשפחתיות, אלפי המתנדבות והמתנדבים וערכי ההתגייסות והעזרה לזולת – כל אלה מאפיינים את תושבות ותושבי העיר יותר מכל. אני גאה לעמוד בראש עיר שאלה הם תושביה ומודה לכל אחד ואחת שהתגייסו, עשו מעשה טוב והיוו דוגמה לאחרים".

יום מעשים טובים בכפר סבא

יום מעשים טובים בכפר סבא. (צילומים: עופרי מור-שקד)