קטגוריה: חדשות כפר סבא

מיזם חדש נחנך בכפר סבא - "צומחים בפארק", המכשיר אנשים עם חסמים תעסוקתיים

אירוע השקת מיזם צומחים בפארק (צילום: גיא מועלם)

שותלים למען העתיד:
מיזם חדש נחנך בכפר סבא - "צומחים בפארק", המכשיר אנשים עם חסמים תעסוקתיים בתחום הגינון

מיזם ייחודי להעסקת אנשים עם חסמים תעסוקתיים, הושק אתמול (21.6) בפארק כפר סבא. המיזם מבית קבוצת "שכולו טוב" ובשיתוף עיריית כפר סבא, הוביל להקמת משתלה מוריקה, והינו פרויקט שיקומי המספק הכשרה חקלאית, ומאפשר לאנשים עם חסמים תעסוקתיים להתנסות בתעסוקה במשתלה פעילה, בטבע. סופו של תהליך ההכשרה המשתתפים יוכלו להשתלב במגוון המקצועות בתחום הגינון.

אירוע ההשקה נערך במעמד ראש עיריית כפר סבא, רפי סער; סגן ראש העיר, דני הרוש; חברת המועצה, לירית שפיר שמש, מחזיקת תיק הנגישות; מנכ"ל קבוצת "שכולו טוב", עופר כהן; מנהל פארק כפר סבא, מוטי מורי; ורכזת סל שיקום מחוז מרכז – צפון במשרד הבריאות, דנה לבוק.

ראש עיריית כפר סבא רפי סער: "במקום הנפלא הזה בפארק כפר סבא, בין הניצנים לעלים המוריקים, אנחנו מספקים לאנשים המיוחדים שאיתנו היום, את ההזדמנות לרכוש כלים מעשיים בתחום החקלאות ולהתפרנס בשוק התעסוקתי. אני מגיע לפה ונפעם כל פעם מחדש מהעבודה המדהימה שלכם, והיכולות שאתם מגלים. זה לא מובן מאליו. כחברה מחובתנו לסייע לכל סוגי האוכלוסייה לפרוח כעצמאים, וזה לא משנה למי. ערבות הדדית היא אחד מאבני היסוד של קהילת כפר סבא, ובעיני המיזם הנפלא הזה כאן בפארק כפר סבא מגלם בדיוק את זה. אנחנו מחבקים אתכם, ומעריכים מאוד את העשייה שלכם".

חברת המועצה, לירית שפיר ומחזיקת תיק הנגישות: "נושא התעסוקה לאנשים עם מוגבלויות הוא מאתגר במיוחד, גם אני התמודדתי בעולם התעסוקה ולכן שמחה על הדרך החדשה שלכם ומאחלת לכולכם שתצליחו כשווים בין שווים".

עופר כהן, מנכ"ל עמותת שכולו טוב: "אני גאה להשיק את תוכנית צומחים בפארק בשיתוף עיריית כפר סבא – תוכנית שנבנתה עבור אנשים עם חסמים תעסוקתיים שמחפשים עשייה בסביבה שונה,  בטבע, בסביבה צומחת וירוקה. תוכנית ההכשרה תאפשר לפתח מיומנויות חשובות, בין היתר  – אחריות  והתמדה, אני נרגש לראות את המשתלה ומאמין שהמשתלה תגרום לנו לצמוח ביחד – כחברה, כקהילה וכאנשים".

מוטי מורי, מנהל פארק כפר סבא: "הפארק העירוני הוא ריאה ירוקה ומרכז המעניק לתושבי העיר וכלל המבקרים, תוכן חינוכי, קהילתי וטיפולי-שיקומי. במסגרת הובלת החזון ביציקת תוכן ערכי אל מרחבי הטבע העירוני, אנו משתפים פעולה עם עמותת 'שכולו טוב' וביחד עם מחלקת הגינון בעירייה, המהווה את הגורם המקצועי, והגורם הטיפולי שיקומי באמצעות איילה וייס, הקמנו את המשתלה והגינה הטיפולית. שני המרחבים הללו הם כרים המאפשרים אינטראקציה בין אישית וייחודית בין אנשים עם מוגבלויות לבין ילדי בתי הספר היסודיים בעיר. גמלאים, מורים למדעים ועוד. אין צורך להכביר מילים על חשיבות הפעילות בהקניית ערכים כ'קבלת השונה' והדרכים לתקשורת עמו. כמובן שישנה חשיבות עליונה בקיום הפעילות במרחב ירוק, טבע עירוני, המאפשר, עם נשימה עמוקה וקצב אחר.. את הדיאלוג הנפלא הזה. המטרה שיתוף בין תלמידי בתי הספר מרכז ישי והעמותות הפועלות כאן וזה יקרה".

קבוצת "שכולו טוב" הינה הקבוצה הגדולה בישראל הפועלת לשיקום והכשרת אנשים עם מוגבלויות בכל שנה הקבוצה מלווה לשיקום תעסוקתי עבור כ 6,000 מקבלי שירות. הקבוצה פועלת למען שילוב אנשים עם חסמים תעסוקתיים בחברה ע"י שיקום פרו אקטיבי במגוון מותגים המהווים מרכזי הכשרה תעסוקתיים וחברתיים. מיזם "צומחים בפארק" מצטרף למיזמים נוספים של העמותה שמאפשר לאנשים עם מוגבלות לרכוש ידע ולפתח קריירה ובכך להשתלב בחברה הישראלית.