קטגוריה: עיר ירוקה

מחזקים את חזות העיר

תושבים יקרים,

אנו שמחים לעדכן כי בימים אלו אנו פועלים לשיפור רחב היקף בחזות העיר כפר סבא.

גינון

בימים אלה מתחילים את עבודתם ארבעה קבלני גינון ועשרות אנשי צוות חדשים, שיביאו לשינוי משמעותי בכל הקשור באחזקה ופיתוח הגינות בנוף הכפר סבאי.

עקב חוסר שביעות רצון מרמת הביצוע בשטח, ביצעה העירייה במהלך החודשיים האחרונים מהלך של החלפת קבלני הגינון בעיר. כל זאת, על מנת לשפר את רמת אחזקת הגנים ופיתוח הנוף ברחבי העיר.

לאחר בחינה מחודשת של אנשי מקצוע, שונתה תפיסת ההפעלה של כל מערך הגינון בעיר, בוצעה חלוקה לארבעה קבלני אחזקת גינות שונים, כל זאת בניגוד לשלושה קבלנים שפעלו עד כה ברחבי העיר. קבלני הגינון החדשים יהיו אחראיים על שטחי גינון קטנים יותר מבעבר – כל זאת, במטרה לייעל את עבודתם.

טיאוט רחובות וניקיון שטחים פתוחים

לראשונה בכפר סבא, מתרחב מערך הניקיון בעיר ל-3 צוותים מצוות אחד כפי שהיה עד כה. השינוי המבורך יוצא לפועל כחלק מתוכנית אסטרטגית להזנקת נראות העיר והמרחב הציבורי.

בתוך כך, יצאה העירייה במכרז חדש לצוותי ניקיון לכפר סבא, כאשר בשבוע שעבר הסתיימו הליכי המכרז ויצאו הודעות זכייה לקבלנים החדשים שיהיו אמונים על ניקיון רחבי העיר ואזורי התעסוקה. מיד לאחר חגי תשרי, יחלו לפעול ברחבי העיר שלושה צוותי הניקיון וטיאוט רחובות.

יש לציין כי היציאה במכרז חדש יוצא לפועל בעקבות אילוצים חיצוניים. לפני כחמישה חודשים, נקלע הקבלן האחראי על ניקיון רחובות העיר לקשיים כלכליים, אשר בגינם הפסיק באופן פתאומי את פעילותו בכפר סבא. באופן מידי דאגה העירייה לקבלן חליפי שימלא את מקומו, וימשיך את עבודות הניקיון בעיר. במקביל פעלה העירייה לפרסום מכרז חדש, מבוסס פרמטרים של איכות ועם תפיסת שירות חדשנית.

במקביל, במהלך חגי תשרי יתוגבר מערך הניקיון הקבלני הקיים לשם שמירה נאותה על חזות העיר גם במהלך תקופה מורכבת זו.

שיפור חשוב נוסף – פיקוח!

במסגרת שיפור נוסף שערכנו בתחום זה, פורסם השבוע מכרז לחברות מפקחות על עבודות גינון וניקיון בכפר סבא - מתוך הבנה כי רק פיקוח צמוד ומקצועי על עבודות הקבלנים, יבטיח את איכות הביצוע של העבודות ומתן השירות הנאות.
צפי לסיום הליכי מכרז זה הינו במהלך חודש ספטמבר, כאשר מיד עם סיום ההליך, יחל לפעול ברחבי העיר מערך פיקוח מקצועי בתחומי הגינון וטאוט הרחובות.

לתשומת ליבכם, בימים אלו צוותי הגינון החדשים מבצעים חפיפה ולומדים להכיר את השטח. בשל כך, ייתכן כי בתקופה זו, ייווצרו פערי ביצוע כחלק מ"חבלי" לידה טבעיים. פערים אלו "יסגרו" תוך שבועות מספר, בכל בעיה בנושא, מומלץ לפנות למוקד העירוני לקבלת מענה מידי.

אנו מתנצלים מראש על אי הנוחות הזמנית העלולה להיגרם כתוצאה מביצוע שינוי "תפיסת ההפעלה". אנו צופים כי תוצאות השינוי בפועל ברחבי העיר יראו במהרה כבר במהלך השבועות הקרובים.

לשירותכם תמיד,
עיריית כפר סבא