קטגוריה: עיר ירוקה

חושבים על העתיד ועל כדור הארץ: מפגש בנושא תוכנית היערכות לשינוי האקלים בכפר סבא

מפגש בנושא היערכות עירונית לשינוי האקלים במרכז קיפוד כפר סבא

חושבים על העתיד ועל כדור הארץ.

ביום חמישי, נערך במרכז קיפוד בכפר סבא מפגש עירוב בעלי עניין לתוכנית היערכות עירונית לשינוי האקלים בכפר סבא, העיר הירוקה, לעשרות השנים הקרובות.

״כפר סבא היא בין הערים המובילות בארץ ובעולם בנושא״, הסביר ראש העיר רפי סער שהציג את התוכנית האסטרטגית בנושא. ״בצד הפרויקטים הנבנים בעיר כמו פינוי בינוי צריך לשמר גם את הפינות הירוקות. זאת כחלק מהאג'נדה אותה מובילה עיריית כפר סבא לקידום סביבת חיים מיטיבה עבור תושבי העיר כעת ובעתיד״.

סער נתן כדוגמא את הרחובות סוקולוב וששת הימים. ״אחרי התכנון שלנו אני לא רואה את רחוב ששת הימים משתנה בשמונים השנים הבאות״, אמר. כדאי להזכיר שרחוב ששת הימים עבר שיפוץ מאסיבי כולל שבילי אופניים, גינון וניקוז מהחדשניים בעולם.

מנכ״ל פורום ה- 15, איתן אטיה, הציג את התוכנית לשנים הבאות והודיע גם על הקמת ועדת היגוי שתפעל לשימור הקיימות בעיר בשיתוף התושבים והיזמים הפועלים בעיר, יחד עם גורמים מהאקדמיה.

כדאי לציין שמרכז קיפוד הוא מרכז קיימות ייחודי בו ניתן למחזר דברים ולפעול למען שימור האקלים בדרכים מקוריות.

״נעשה הכל על מנת לקדם נושא חשוב זה, להשלכות שינויי האקלים, למען עתיד הילדות והילדים שלנו, למען כדור הארץ וכדי שאנחנו, כרשות, ניתן את המענה הטוב ביותר לתושבים״, הוסיף סער. ״זה הזמן של כולנו לקחת אחריות ולפעול ביחד ובשיתוף פעולה ואנחנו נמשיך להיות העיר הירוקה והמקיימת״.

מציגים את תוכנית ההיערכות העירונית לשינוי אקלים

השתתפו באירוע 55 משתתפים מ- 15 ארגונים שונים (משרד הפנים, פורום ה- 15, אונ' ת"א, רשות ניקוז ירקון, אגמא, אדם טבע ודין, יחידה אזורית לאיכות הסביבה בשרון, חברת "טבע", חברת "סודה סטרים", משמר האילנות, מתנדבים בחירום ומתנדבים ממועדון השרון ותושבי העיר. עוד כיבדו בנוכחותם: ראש העיר- מר רפי סער, סגני ראש העיר, דני הרוש ואורן כהן, מחזיק תיק הקיימות, חדשנות והתחבורה, עילאי הרסגור הנדין, מנהלת תחום שלטון מקומי, מחוז ת"א, משרד הפנים, רוית קלפנר, מייסדת המעבדה לחדשנות וקיימות עירונית, ביה"ס פורטר ללימודי סביבה, אונ' ת"א, ד"ר אורלי רונן.

סער סיכם: "אנו בעיריית כפר סבא מאמינים.ות שהדרך להתמודד עם האתגרים של משבר האקלים היא באמצעות שיתופי פעולה ועבודה משותפת של כל בעלי העניין, ומקווים.ות להמשיך ולפעול באופן זה ולהרחיב את מעגלי המעורבות והעשייה".