קטגוריה: חינוך

מאות תושבים הגיעו לערב השיא של מגמת המחול של תיכון הרצוג בהיכל התרבות בכפר סבא

בנות המחול של תיכון הרצוג במופע (צילום: דוברות העירייה)

אמש (יום ב) התקיים בהיכל התרבות בבית ספיר ערב השיא של מגמת המחול של תיכון ע"ש הרצוג. לאירוע, שהתקיים במעמד ראש העיר רפי סער הגיעו מוזמנים רבים, ביניהם הורים, מורים, תלמידים ואנשי מקצוע רבים מתחום הריקוד והמחול.

מגמת המחול בתיכון הרצוג, המנוהלת ע"י גב' שלי השחר, קיימת מיום הקמת התיכון, ובשנה הבאה תחגוג המגמה 30 שנות פעילות. רבות מתלמידות המגמה ממשיכות להתפתח בעולם המחול גם לאחר סיום לימודיהן במגמה, רבות מהן משמשות כרקדניות פעילות, כוריאוגרפיות ומורות למחול בארץ. המשתתפים במגמה לומדים 3  שנים, ונבחנים בתומם ברמה של -5 יח"ל. המגמה נחשבת לאחת המגמות המובילות בארץ, ושמה הולך לפניה.

בתום ברכותיהם של ראש העיר רפי סער, מנהלת בית הספר סמדר גולדשטיין ורכזת המגמה שלי השחר, נהנו קהל האורחים ממופע מחול יצירתי, מושקע וצבעוני.

"המון נחת וגאווה מבנות המחול המוכשרות, החכמות והמצטיינות", אמר בפתח האירוע ראש העיר רפי סער, "אני מברך על עולם תוכן עשיר לצד לימודים עיוניים בבית הספר התיכון הרצוג, אין כמו מחול כדי להרים את הנפש, במיוחד דווקא בעת הזו. בכל העולם מביעים רגשות בכל מיני דרכים. מחול היא אחת מהם. אפשר להרגיש, לזהות סמלים, לראות התנהגות אנושית ועוד. מחול הוא דרך להתקשר לאנשים, להעביר מסר. אני מברך על ארגז הכלים החינוכי והאומנותי שהתלמידות והתלמידים מקבלים בבית הספר".

סמדר גולדשטיין, מנהלת תיכון הרצוג: "ערב הסיום החגיגי של מגמת המחול שלנו מהווה את שיא היצירה הן של מורות המגמה והן של התלמידות הנהדרות שלנו. אני שמחה על הזכות שהייתה לנוכחים היום להתרשם מעבודותיהן של התלמידות הבוגרות שלנו משכבת יב'. מגמת המחול הוותיקה שלנו מעניקה ערך מוסף לבית הספר ונותנת הצצה לחזון האמנותי שאנו מקדמים בחינוך".

שלי השחר, רכזת מגמת המחול בתיכון הרצוג: "ב-30 השנים שקיימת המגמה הנפלאה שלנו, יצאו ממנה הרבה רקדניות ורקדנים, כוריאוגרפים ומורים למחול. מדי שנה אנו קולטים כישרונות חדשים וגאים מאד בהישגיהם לאורך השנים. במגמה שלנו לומדים סגנונות ריקוד מגוונים: בלט קלאסי, ומחול עכשווי על גווניו השונים.  מידי שנה מגיעים כוריאוגרפים ללמד מיצירותיהם את התלמידים שלנו. אנו גאים מאד בבית הספר ברקדניות וברקדנים שלנו ומאחלים להם שימשיכו לרקוד ולהתפתח בתחום המחול.

ראש העיר רפי סער באירוע החגיגי

בנות המחול של תיכון הרצוג במופע