קטגוריה: חינוך

לראשונה: מחשב נייד לכל גננת בכפר סבא

מעניקים מחשב נייד לגננות במעמד שרת החינוך וראש העיר (צילום: רמי זרנגר)

כחלק מההתחייבות של עיריית כפר סבא לחיזוק החינוך לגיל הרך ולצמצום הפערים הטכנולוגיים במערכת החינוך, החלו היום (יום ה) משרד החינוך והעירייה בחלוקה של מחשב לכל גננת בעיר. מטרת הפרויקט היא להקנות אוריינות דיגיטלית לילדים כבר בגילאים 3- 6, ולאפשר להם לחוות ולהתנסות באמצעים דיגיטליים עוד בטרם כניסתם לבית הספר.

טקס הענקת המחשבים לגננות התקיים ברחבת הטקסים בחטיבת שז"ר במעמד שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון, ראש העיר רפי סער, מנכ"ל העירייה יובל בודניצקי, מנהלת המחוז הגב' ורדה אופיר, מנהלת אגף לחינוך קדם יסודי הגב' אורנה פז, מפקחת גן הילדים הגב' אהובה דור, מנהלת אגף החינוך בעירייה אסנת חכמון ומנהלת מחלקת החינוך הקדם יסודי בעירייה שירה ברף, עשרות גננות וצוותי חינוך שהגיעו לאירוע החגיגי. במסגרת החלוקה, קיבלו כ- 250 גננות מחשב נייד אישי למען עבודתן.

לפני הטקס, ביקרו שרת החינוך יפעת שאשא ביטון יחד עם השרה לשוויון חברתי מרב כהן, בגן לילי, גן רגיש מגדר. לאחר ההכרות, שיח פתוח עם הצוות וקריאת סיפור משותפת, העניקו ילדי הגן לשרות ציורים לכבוד ביקורן.

כפר סבא נבחרה להיות העיר הראשונה בה יזכו כלל הגננות בעיר לקבל מחשב, זאת לאור מצוינותה של מערכת החינוך העירונית וזאת בין היתר הודות לעבודה אינטנסיבית מצד אגף החינוך בעירייה, ובזכות שיתוף פעולה עם ועדי ההורים הבית ספריים.

לפני הטקס ביקרו שרת החינוך, השרה לשוויון חברתי וראש העיר בגן לילי בעיר

ראש העיר רפי סער: "לתוכנית "מחשב נייד לכל גננת" חשיבות עליונה ותרומה משמעותית למעמד הצוותים החינוכיים בגני הילדים. בזכות הפרויקט יזכו עוד מאות גננות להצטייד במחשב נייד אישי ובהשתלמות מקצועית מקיפה שתסייע בשדרוג והעצמה של יכולותיהן המקצועיות ובקידום החינוך. השימוש במחשב בגן הילדים יסייע להכשיר טף לומד, עצמאי ויוזם, המשתמש במחשב ובאינטרנט באופן מושכל שיסייעו לפיתוח הרגשי, החברתי וקוגניטיבי, זהו נדבך חשוב בקידום מערכת החינוך לעבר המאה ה- 21, אני מודה למשרד החינוך ולקרן אתנה והשותפים לפרויקט החשוב הזה".

אסנת חכמון, מנהלת אגף החינוך בעירייה: "החיים מזמנים לנו אתגרים ואופקים חדשים וכמי שמחנכים את הילדים, תפקידנו הוא להעניק להם יכולת להתמודד הן עם אתגרי המדע והן עם מסכי המגע. באמצעות הענקת מחשב לכלל הגננות, אנו מצרפים אתכן היום אל המרחב המתוקשב, האינטראקטיבי והאטרקטיבי. זהו בהחלט צעד נוסף בעולם של קידמה, שאי אפשר, וגם לא צריך, לסגת ממנו. המחשב הנייד כיום, הוא אחד מכלי העזר הנצרכים ביותר להעצמת חוויית הלמידה".

שירה ברף, מנהלת מחלקת החינוך הקדם יסודי בעירייה: "אני מברכת על המהלך החשוב שיאפשר רכישת מיומנויות טכנולוגיות הן לגננות ולגננים והן לילדות וילדי הגנים, ויספק התאמה טובה יותר של תכני ההוראה. אין לי ספק שהשימוש במחשב בגני הילדים יתרום לקידום תהליכים של ניהול פדגוגי".

לאחר תם הברכות, החלו בחלוקת המחשבים לגננות. במסגרת החלוקה כל גננת בחינוך הממלכתי זכאית למחשב נייד המצויד במודם סלולרי לגלישה באינטרנט. אגף החינוך בעירייה בשיתוף משרד החינוך ילוו את הלימוד בגנים ע"י הכשרות לגננות בהיקף של 90 שעות במשך 3 שנים ומשרד החינוך התחייב להעניק להן שירותי תחזוקה שוטפים, תוך מתן סיוע אישי לכל הגננות המשלבות בפועל את המחשב בהוראה. פעילות זו תתקיים מתחילת יישום התכנית בגן ולאורך כל עת ההשתלמות.

"מחשב נייד לכל גננת" הנו מיזם חינוכי של קרן "אתנה” בשיתוף משרד החינוך.

השרה לשוויון חברתי מרב כהן, שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון וראש העיר רפי סער

מחשבים ניידים שחולקו לגננות