קטגוריה: חינוך

לכבוד שבוע החמ"ד הגיעו מפקחי המחוז ללימוד משותף עם נציגי מועצת התלמידים בכפר סבא

ביקור חגיגי בכפר סבא ללימוד תורה משותף (צילום: דוברות העירייה)

השבוע (יום ה') הגיעו לכבוד שבוע החמ"ד (חינוך ממלכתי – דתי), כלל מפקחי מחוז מרכז במשרד החינוך לבוקר של חסד ותורה בכפר סבא, במטרה לערוך לימוד תורה משותף יחד עם נציגי הרשות ועם נציגי מועצות התלמידים. בכל שנה בוחרים הנציגים עיר אחרת לערוך בה פעילות לכבוד שבוע החמ"ד למען חיזוק הקהילה והעצמת החינוך הממלכתי- הדתי בכפר סבא.

האירוע החגיגי שנערך במעמד ראש העיר רפי סער, סגן ראה"ע ומחזיק תיק הדתות איתן צנעני, ומנהלי מחלקות החינוך, התקיים בבית חינוך ממ"ד בר אילן בעיר. לאחר ההתכנסות וארוחת הבוקר, ערכו הנוכחים את המפגש בנושא הערכי שנבחר השנה במוסדות החינוך של חמ"ד בכפר סבא - להוקיר את הדור המבוגר, אזרחיה הוותיקים של העיר, דור המייסדים שבנה את הארץ ואת העיר.

ראש העיר רפי סער עם תלמידי מועצת התלמידים

סגן ראה"ע איתן צנעני באירוע החגיגי

(צילומים: דוברות העירייה)

בכל שנה נרתמים מוסדות החינוך של חמ"ד בעיר לנושא השנתי. לכבוד שבוע החמ"ד, הובילו בכפר סבא רכזי החינוך החברתי ומובילת הגנים שתי יוזמות מקבילות; הראשונה היא לימוד משותף של כלל המוסדות -שכבה נבחרת לומדת עם שכבה מחמ"ד אחר בעיר בדגש על רצפים. במסגרת היוזמה השנייה, כל תלמידי חמ"ד כפר סבא יתרמו עוגה עבור אזרח ותיק. כל העוגות ייארזו על ידי התלמידים בתוספת ברכה ומועצות התלמידים בעיר יחלקו אותן לתושבי גיל הזהב בעיר.

ראש העיר רפי סער: "אני רוצה להודות לכלל הצוותים החינוכיים של החינוך הממלכתי דתי בכפר סבא המובילים את הנושא מידי שנה וכמובן לתלמידים שנרתמו, מילדי הגנים בעיר דרך החינוך היסודי ועד החינוך העל היסודי שנרתמים מידי שנה לפעילות מקרבת הלבבות שיוצרת קהילה של אחדות – ללא הבדל של בין חילונים ודתיים או כל דבר אחר – כפר סבא אחת ומאוחדת".

סגן ראה"ע איתן צנעני, הממונה על החינוך הדתי-חרדי: "שלושה ממדים מרכזיים מאפיינים כל חברה ותרבות אנושית: הממד הראשון הוא הממד האישי, האינדיבידואלי, כל אדם הוא עולם ומלואו לכל אדם יש שם וזהות המבטאים את ייחודיותו .הממד השני הוא הממד החברתי- קהילתי הנובע מהצורך הבסיסי של כל בן אנוש לחברה ושותפות כבר בראשית הבריאה. הממד השלישי הוא התרבותי- ערכי. ממדים אלו מבטאים הלכה למעשה את נקודות מבט גם לשדה החינוך במוסדות החינוך של הממ"ד בעיר כפר סבא. אני גאה בנוער הערכי שלנו. אין לי ספק כי החינוך הממלכתי דתי ימשיך להוביל את נושא החסד והנתינה".