קטגוריה: חינוך

ראש העיר חתם בשם תושבי כפר סבא על עצומה נגד אלימות

תלמידי יצחק שדה במפגש עם ראש העיר (צילום: דוברות העירייה)

במסגרת פרויקט עירוני נגד אלימות בו לקחו חלק 8 בתי ספר יסודיים ברחבי העיר, הגיעו הבוקר (יום א) ילדי כתה ה'2 מבית ספר יצחק שדה לעירייה במסגרת עצומה נגד אלימות שהם מובילים, במטרה להחתים את ראש העיר רפי סער ואת עובדי העירייה כולם על עצומתם.

התלמידים הגיעו לעירייה במסגרת שת"פ עירוני המתנהל בבתי הספר עם עמותת "עתיד בטוח", שחרטה על דגלה את המאבק באלימות בית ספרית ע" הצמחת קבוצות מנהיגות בקרב התלמידים. התלמידים הגיעו לצד המדריך אחיה מינצר, סטודנט לחינוך ולפסיכולוגיה מאוניברסיטת ת"א שמלווה אותם מתחילת השנה ועורך עמם מפגשים שבועיים בפרויקטים חינוכיים מגוונים.

לאחר המפגש עם ראש העיר והחתמתו על העצומה, נשארו התלמידות והתלמידים בעירייה כדי להחתים את שאר עובדי העירייה על העצומה, במטרה להשיג 5,000 חתימות על העצומה. לשם כך הדפיסו התלמידים קאפות ושלטים, פתחו עמודים ברשתות החברתיות, יצרו קוד לסריקה ודף נחיתה והכינו מסגרות לעידוד תצלומים ברשתות.

התלמידים החתימו בבית ספרם את כלל התלמידים ויצרו גם קשר עם בתי ספר אחרים שאינם בפרויקט, עם תנועות נוער וחברים מחוגים שונים. בשלב הבא מתכננים התלמידים לצאת לרחובות העיר ולהקים 2 עמדות החתמה לעוברי אורח ברחבי העיר.

ראש העיר רפי סער חותם על העצומה (צילום: דוברות העירייה)

ראש העיר רפי סער: "אני מברך על המעורבות בקרב תלמידי העיר שלנו, תלמידים נהדרים שבוחרים מדי יום להילחם נגד אלימות . אני גאה בכם על המחויבות החברתית המשלבת שלכם. שמחתי לחתום על העצומה שלכם, כה חשובה ואמפתית. אנחנו גאים בכם ומוקירים גם את ההורים שלכם, שחינכו אתכם להיות אנשים אמפתיים וטובי לב. כולנו תקווה כי המנהיגים הצעירים האלה יקרינו על סביבתם, יעוררו עוד אדוות של טוב ויגרמו לעוד ועוד אנשים להצטרף למעגל עשיית הטוב ועזרה לאחר".

מנהלת אגף החינוך בעיירה אסנת חכמון: "כל הכבוד לתלמידות והתלמידים המקסימים שלנו. אני מבקשת להודות לכל אחת ואחד מכם על היוזמה היפה הזו. אני גאה במערכת החינוך העירונית שלנו, תודה למורים הנפלאים שפועלים מתוך אהבה ותשוקה לפתח ולעצב את דור העתיד. זו עבודה אינטנסיבית ומלאת אחריות שלולא מנהלי בתי הספר, צוותי החינוך וקהילת ההורים בעיר – לא היינו מצליחים להביא אותה להיכן שהיא היום".

הפרויקט מופעל בנוסף בבתי הספר אוסישקין, בן גוריון, ברנר, דבורה עומר, לאה גולדברג, רמז וש"י עגנון בכפר סבא.