קטגוריה: חדשות כפר סבא

עיריית כפר סבא קיימה את טקס הזיכרון לזכר נרצחי פעולות האיבה בבית העלמין נורדאו

טקס הזיכרון לזכר נרצחי פעולות האיבה (צילום: רמי זרנגר)

היום (יום ד) קיימה עיריית כפר סבא את טקס הזיכרון העירוני לזכר נרצחי פעולות האיבה תשפ״ב. הטקס התקיים באנדרטת הזיכרון בבית העלמין ברחוב נורדאו.

הטקס שהונחה ע״י ישראל לנצ׳נר, התקיים במעמד ראש העיר רפי סער, סגניו, חברות וחברי מועצת העיר, בני משפחות הנופלים והנרצחים תושבי העיר ואורחיהם שהתכנסו ביום הזיכרון כולם לזכר החללים ששכלו.

לאחר קריאת יזכור ע״י חבר המועצה ומחזיק תיק קהילה וחברה אמיר קולמן, הוזמן לבמה בני מורד, אביו של תומר מורד ז״ל שנרצח בפיגוע בדיזינגוף להקריא קדיש בפני הנוכחים. בסוף הקראת שמות הנרצחים בפעולות האיבה נשמעו לראשונה שמותיהם של איתם מגיני ותומר מורד הי״ד שנרצחו בפיגוע הטרור בתל אביב לפני כחודש ימים. היו הם חברים טובים, סטודנטים מבטיחים באוניברסיטת תל אביב שכל חייהם לפניהם.

ראש העיר רפי סער בטקס

ראש העיר רפי סער: ״בנות ובנים רבים איבדה כפר סבא בפעולות האיבה. רק לפני חודש ליווינו בדרכם האחרונה שני צעירים, מטוביה בניה של העיר כפר סבא – שנרצחו בפיגוע טרור בעולם מבלים בבר ברחוב דיזינגוף בתל אביב, תומר מוֹרָד ואֵיתָם מָגִיני, ז״ל.

עלינו לעשות מאמצים כדי להמשיך ולחזק את מדינת ישראל, לדאוג לשלומה ולביטחונה ולבנות חברה שתהיה ראויה למותם ולהקרבה שלכם. אנו בכפר סבא מתחייבים לזכור את הבנות והבנים, הגיבורות והגיבורים, שמסרו את נפשם למען מדינת ישראל, מתחייבים להנציח אתם דמותם ולהבטיח כי שמם לא יישכח לעולם״.

בין קטעי הדיבור המרגשים שולבו קטעי שירה מפי מגמת המוסיקה מחטיבת הביניים אילן רמון. מנחם פישר, אביה של אדווה ציפורה פישר שנרצחה בצומת גהה, הקריא דברי תהלים ואת המשואה הדליקה בראשית הטקס תמרה אסטרוגן גולדין, שאחיה מריו אדוארדו גולדין נרצח בפיגוע ב-2001. רויטל טלי פישר, אמא של אדווה ציפורה פישר, הקריאה קטע אישי מרגש שכתבה, ״נזכור אותם תמיד ונתפלל לבריאות וביטחון לתפארת מדינת ישראל״, אמרה.

מגמת המוסיקה של חטיבת אילן רמון בטקס

לאחר מכן הניחו מכובדי ראש העיר זרים על האנדרטה; ראש העיר רפי סער הניח זר בשם עיריית כפר סבא, רחל אביסף, אמו של רועי אביסף שנרצח בפיגוע בסיני ב-2004 הניחה זר בשם משפחות נרצחי פעולות הטרור כולן; זר משטרת ישראל ע״י מפקד השיטור העירוני פקד אלעד נחום; זר צה״ל הונח ע״י רס״ן דביר כושר מפקד מגמת עמדה בית הספר להפעלת אש; זר ביטוח לאומי הונח ע״י אליס דבי מנהלת שיקום כפר סבא; זר בשם חטיבת הביניים אילן רמון, הונח ע״י עידו לביא מנהל חטיבת הביניים אילן רמון; ולבסוף, הניחו נעה ורוני, בנותיה של אופירה וישי מזרחי, תושבי העיר שנפצעו בפיגוע במועדון הסטייג׳ בתל אביב ב-2005, הניחו זר בשם נפגעי פעולות האיבה כולם.

(צילומים: רמי זרנגר)