קטגוריה: חדשות כפר סבא

עיריית כפר סבא מפרסמת נהלים שיסייעו לתושבים להימנע משריפות בביתם

כיבוי שרפה בשכונת מגורים (צילום: דוברות העירייה)

לקראת ימי הקיץ החמים, במטרה להגביר את בטיחות התושבים, מבקשת עיריית כפר סבא לחדד מספר נהלי בטיחות שיסייעו לתושבי העיר להימנע מהתלקחות אש בביתם.

בעשור האחרון חלה עלייה בעומס החום הן בארץ ובעולם וחלה עלייה במספר אירועי השריפה בחודשי הקיץ בישראל. ע"פ הנתונים הסטטיסטיים מדי שנה מתקיימות בישראל כ-50 אלף שריפות. כ-60% מהן מתרחשות בשטחים פתוחים וכ-30% פורצות במבנים. מדי יום מגיעות כ- 137 קריאות לשירותי הכבאות וההצלה, ואנו לרוב שומעים רק על המקרים שנסתיימו באסון.

כיצד תמנעו את השריפה הבאה בביתכם?

שריפות פורצות בעיקר בשל כשל חשמלי או בלאי של אחד ממוצרי החשמל בבית. לכן, חשוב מאוד להקפיד על תחזוקה שנתית, ולהזמין חשמלאי מוסמך לבדיקה תקופתית של תקינות ההארקה ולוח החשמל בבית. אל תדחו תיקון של שקעי חשמל חשופים או שבורים, בבתים עם ילדים הקפידו על מסתמי פלסטיק. בעלות זניחה של כמה שקלים בודדים למסתם, תגנו על חיי יקיריכם. בחדרי רחצה, הקפידו על התקנת שקע מגן מים כדי למנוע חדירה של מים ואדים אל תוך השקעים.

יש להימנע מאלתורים במערכת החשמל והגז הביתיות: יש להיעזר רק בבעלי מקצוע מוסמכים, ולבדוק שהם בעלי רישיון בתוקף. הקפידו לרכוש רק מוצרים בעלי תו תקן, עם חומרים מעכבי בעירה. הרצון לחסוך יכול לעלות בחיי אדם. המעיטו בשימוש במפצלי חשמל וכבלים מאריכים כפתרון קבע, משקל התקעים מושך את המפצל מטה, וגורם למגע חשמל רופף.

על מנת למנוע פגיעה בנפש וברכוש, אנו ממליצים להתקין גלאי עשן. הגלאי מתריע באמצעות צפצוף על תחילתה של התפתחות שריפה בשלביה המוקדמים ומאפשר הימלטות מהירה מהבית.