קטגוריה: עיר ירוקה

לראשונה בכפר סבא: העירייה עורכת פיילוט השכרת רכבים שיתופיים

משיקים את פיילוט הרכבים השיתופיים בכפר סבא

ממשיכים לקדם את נושא התחבורה בכפר סבא

לראשונה בעיר: העירייה עורכת פיילוט השכרת רכבים שיתופיים. פיילוט הרכב השיתופי בכפר סבא יציע השכרת רכבים לפרקי זמן קצרים בתמחור לפי משך זמן השימוש. לרשות תושבי העיר יועמדו 12 רכבים בששה מקומות חנייה בעיר שיסומנו בצבע צהוב רק עבורם. כאשר השכרת המכונית לתנועה בעיר והחוצה לה תיעשה באמצעות אפליקציה פשוטה להפעלה.

הפיילוט הזה הוא כחלק מחזונה השיתופי - קהילתי של העירייה והחברה לפיתוח כפר סבא. מדובר בשלב הבא בתחבורה העתידית – השיתופית כפי שנעשה בערים המובילות והמתקדמות בעולם ובמספר ערים בארץ. באירוע ההשקה שהתקיים ביום ה' בחניון הקאנטרי קלאב, במעמד ראש העיר רפי סער, מחזיק תיקי התחבורה הקיימות והחדשנות עילאי הרסגור-הנדין, חברות וחברי מועצת העיר, נציגי החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא ונציגי שתי החברות המצטרפות; "שלמה שר" ו GoTo-, הושק באופן רשמי פיילוט הרכבים השיתופיים בעיר.

אירוע השקת הפיילוט במעמד ראש העיר רפי סער

פיילוט רכבים שיתופיים בכפר סבא

שתי החברות שזכו במכרז ההפעלה העירוני, פרסו כאמור כל אחת חניות בשישה מוקדים ברחבי העיר עבור רכבי ההשכרה, לרווחת התושבים. השימוש ברכבים יהיה זמין באמצעות אפליקציה פשוטה וידידותית לתושב, בה תתאפשר הזמנת נסיעה בכל עת לאחר הרשמה.

החניות שנפרסו ברחבי העיר יכילו שתי חניות בכל מוקד עבור שני הזוכים השונים ויוצבו בנקודות הבאות: רח' ספיר 20, רח' הזמיר 1 (חניון הקאנטרי), רח' יערה 4, רח' אלי הורביץ 19, רח' ארבל בין מספרים 3-5 ובחניון רכבת נורדאו –בית עלמין, כך שתתקיים תחרות בריאה בין שני הספקים ולתושבי העיר ואורחיהם תהא אפשרות בחירה בין השניים.

במיקומים שפוזרו באופן אסטרטגי ברחבי העיר, הוצבו עמדות טעינה במטרה לספק מענה מלא במקום אחד. חניות One Stop Shop אלה, יסומנו בצביעה ויוצבו תמרורים האוסרים על חניית כלי רכב אחרים במקום.

כמו כן, בחודשים הקרובים ישולבו בהיצע הרכבים גם רכבים חשמליים, כך שסמיכות עמדות הטעינה חיונית, רווחית עבור הנהגים, ואף הכרחית.

הצלחתו של הפיילוט הנוכחי תכריע האם יורחב למקומות נוספים בעיר.

ראש העיר רפי סער: "הפריסה של רכבי ההשכרה נועדה להעניק לתושבי העיר עוד אפשרות להתנייד בעיר ואל מחוצה לה, תוך חיסכון מרבי של הוצאות הרכב המרובות: טסט, ביטוח, תיקונים ולהימנע מההוצאה הגדולה ביותר – רכישת הרכב. תושבי העיר יוכלו להנות מעכשיו מהשכרת רכב בקלות, באמצעות אפליקציה בלבד וללא כל צורך להתקשר למוקד שירות הלקוחות או לחכות לאישור הזמנת הרכב על ידי נציג טלפוני. מבחינה זו הרכב השיתופי הוא מוצר משלים לתחבורה ציבורית, בשורה חשובה שתביא ללא ספק לשינוי התנהגותי החיוני לעתיד התחבורה הירוקה בעיר".

מחזיק תיקי התחבורה, הקיימות והחדשנות עילאי הרסגור-הנדין: "הבטחנו וקיימנו. כעת יהיה קל יותר לוותר על רכב פרטי, להשתמש בתחבורה בת קיימא ולשכור רכב לזמנים או יעדים ללא אלטרנטיבה אחרת. זהו פרויקט משלים לשירות כפרסבוס בסופי השבוע ולשבילי האופניים שנסללים ברחבי העיר, שיתווסף גם לתוכנית התחבורה הציבורית החדשה עליה סוכם עם משרד התחבורה, שתביא להגדלה של פי שלושה בשירות האוטובוסים לאחר הקמת המסופים החדשים. ברצוני להודות לחברי מאיר מנדלוביץ שריכז את הנושא, לחברה הכלכלית על הביצוע וההסדרה ולכל הגורמים העירוניים שהיו מעורבים בהוצאת הפרויקט לפועל".

חבר המועצה מאיר מנדלוביץ': "התחבורה בארץ משתנה וכפר סבא כאחת הערים המובילות בארץ, נערכת לשינוי. אנחנו מחויבים לקדם את העיר לקראת חזון שיאפשר אלטרנטיבות אטרקטיביות לרכב הפרטי. הרכבים להשכרה מאפשרים להרבה משפחות להסתדר בלי רכב או עם רכב אחד במקום שניים – חסכון עצום למשפחות בעיר. כל רכב שנחסך בעיר גם מפנה מקומות חניה וגם מקטין את התלות העירונית בכלי רכב מזהמים״.