קטגוריה: חדשות כפר סבא

עיריית כפר סבא ביוזמה נשית ייחודית וראשונה מסוגה: "המקום לסיפור השקט שלי"

קהילה תומכת לנשים (צילום: דוברות העירייה)

עיריית כפר סבא ביוזמה נשית ייחודית וראשונה מסוגה
המקום לסיפור השקט שלי: בואי לשמוע ולהישמע, לתמוך ולהיתמך על ידי נשים שחוו לידה שקטה והפלות

עיריית כפר סבא יוצאת בימים אלה ביוזמה מכילה ומיוחדת במינה, במסגרתה תוקם קהילה תומכת לנשים שחוו לידה שקטה, קהילה מכילה בה יזכו הנשים לאזן קשבת, תמיכה ולהדרכה.

מקורה של היוזמה העירונית החדשנית, הראשונה מסוגה בארץ, היא מתוך שיח אינטימי שמצא דרכו ללשכת ראש העיר, רפי סער, במסגרתו נחשף ראש העיר לראשונה לשכיחות התופעה ולאבדן הקשה שמותירים הזיכרונות לאורך שנים.

כך, בהובלת ראש העיר מתגבש ״המקום לסיפור השקט שלי״, מעגל תמיכה לתושבות בכפר סבא, לנשים שחוו אובדן לידה, שיתכנס אחת לשבוע, החל מה-22 ביוני, 2022 ויתקיים בימי רביעי בשעה 20:00 לאורך שישה מפגשים אינטימיים, במרכז צעירים במתחם השוק. המפגשים ייערכו ללא עלות בהנחיית ד"ר לימור מגן - עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת, מרצה ומנחת קבוצות להתמודדות עם אובדן ושכול.

עיריית כפר סבא מזמינה את תושבות העיר לסדרת מפגשים מעצימים, שיאפשרו שיח פתוח וחיבור לנשים במצב דומה.

לפי ארגון הבריאות העולמי, בכל שנה מתרחשות 2.6 מיליון לידות שקטות - אחת בכל 16 שניות. מדובר בחוויה שכיחה, שהרבה יותר נשים חוו מאלה שמוכנות לספר עליה, ורבות מהן אינן מצליחות להתגבר על הטראומה לאורך שנים.

להרשמה ופרטים נוספים לחצו כאן

להסדרי נגישות פרטניים ניתן לפנות לשרון ג'ורגי בטל': 050-6820333, מייל: sharong@ksaba.co.il

מודעה גרפית המקום לסיפור השקט שלי הזמנה למעגל תמיכה חדש לנשים שחוו לידה שקטה והפלות