קטגוריה: חדשות כפר סבא

נשבר שיא בפסטיבל אפוס הבין-לאומי

אתמול הסתיים פסטיבל אפוס הבינלאומי בכפר סבא עם שיא של קהל. מעל 1400 תושבים הגיעו לאולמות במהלך חמישה ימי הקרנה של סרטים מרתקים.

פסטיבל אפוס בכפר סבא (צילום: דוברות העירייה)

בתמונה מימין: חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק התרבות עדי לוי סקופ,  ד"ר אמיר גבע וראש העיר רפי סער.

בשבוע שעבר אירחה עיריית כפר סבא בהובלת מחלקת התרבות העירונית את פסטיבל אפוס הבינ"ל. לפסטיבל, שמתקיים זו השנה ה-13 בישראל, ובפעם ה-9 בכפר סבא,  היה ביקוש רב והסתיים בהצלחה גדולה כאשר האודיטוריום בבית ספר היה מלא לחלוטין . הסרטים שהוצגו בפסטיבל, תיעודיים ועלילתיים, עסקו ביוצרים ובתחומי אמנות מגוונים: שירה וספרות, מחול, מוסיקה לסוגיה, תיאטרון, אמנות פלסטית וקולנוע כאמנות.

במסגרת הפסטיבל, שאת קיומו בעיר יזם ד"ר אמיר גבע, הוקרנו חמישה סרטים דוקומנטריים בנושאי תרבות ואומנות. בינהם הרכבת שהפכה לאופרה, מרק שגאל בין שני עולמות, מגי המבלינג מאוהבת בצבע ושבע נשים יוצאות למלחמה, על המערכה הקודמת באוקראינה, כשרוסיה כבשה את חצי האי קרים.

ראש העיר רפי סער: "פסטיבל אפוס לסרטי אמנות ותרבות, שהפך למסורת בעיר ושזוכה לאהדה ולעניין מצד מגוון של יוצרים ואמנים בין-לאומיים וכמובן הקהל הרלב, התפרש על פני ארבעה ימים. במסגרתו הוקרנו סרטים מארצות שונות – כולם הנאה צרופה של תרבות ואיכות. העיר כפר סבא חרטה על דגלה את קידום התרבות והאומנות, ומקדמת אירועי תרבות ואומנות תוך השקעה רבה בהעשרת ההיצע התרבותי לכלל האוכלוסייה ולכל הגילים, עם מגוון רחב של אירועים ופסטיבלים ססגוניים. אני מזמין את תושבי העיר לקחת חלק בפסטיבלים הבאים ושולח את תודותיי ליוזם הפסטיבל בעיר, ד"ר אמיר גבע״.

עדי לוי סקופ, חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק תרבות: "פסטיבל אפוס התשיעי בעיר שבר את כל שיאי ההשתתפות מאז יסודו. כפר סבא היא  עיר שוחרת תרבות והשנה נבחרו 5 סרטים מעולים אשר ביניהם 2 סרטים העוסקים בנשים עוצמתיות ומהפכניות אמיתיות כחלק ממימוש חזוננו לקידום תרבות שוויונית בעיר.
אני מבקשת להודות לכל השותפים/ות ובמיוחד לאגף תרבות והחברה לתרבות פנאי על ניהול והפקת הפסטיבל ולד"ר אמיר גבע יוזם הפסטיבל בכפר סבא".

הקרנת סרט בפסטיבל אפוס כפר סבא

קהל המשתתפים בפסטיבל אפוס כפר סבא