קטגוריה: עיר ירוקה

עברו מהפך: הגינות הציבוריות עמק חורון ועמק דותן שעברו שדרוג נפתחו לציבור!

הגינה המשודרגת ברחוב עמק חורון (צילום: חכ"ל)

הגינה המשודרגת ברחוב עמק דותן (צילום: חכ"ל)

כחלק משאיפתה של עיריית כפר סבא להנעים את המרחב הציבורי לרווחת תושבות ותושבי העיר וילדיהם, ביצעה במהלך החודשים האחרונים העירייה, באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, חידוש ושיפוץ של מספר גינות ציבוריות ברחבי העיר, חלקן בשכונת הדרים, כשהשבוע נפתחו שניים מהם; הגינות ברחובות עמק חורון ועמק דותן. בקרוב ייפתחו 6 גינות ציבוריות נוספות.

במסגרת העבודות, הונגשו הגנים, הוקם משטח בלימה "סמארט פליי" (במקום החול), נערך חידוש פיתוח והותקן ריהוט רחוב חדשני ותאורה. השיפוץ, שבוצע כאמור על ידי החברה הכלכלית, נערך בשיתוף ובמימון מפעל הפיס ועל פי תכנון של האדריכלית חגית ברגמן, כחלק מחידוש והקמת 30 מתחמי משחק וכושר בעיר כפר סבא (מהם עד כה בוצעו 16 ובקרוב יושלמו עוד 11),.

ראש העיר רפי סער: "אנו ממשיכים בכל הכוח לחדש, לשדרג ולשפר את המרחב הציבורי ברחבי כפר סבא כולה, לרווחת תושבי העיר, תוך עמידה קפדנית בקריטריונים גבוהים, פיתוח העיר, חיזוק רמת הניקיון והרחבת השירותים והמתקנים לציבור הרחב. אני רוצה להודות להחברה הכלכלית, לאגף חזות העיר ולכל מי ששותף לשדרוג המרחב הציבורי בכפר סבא. תודה ענקית גם למפעל הפיס, על השותפות למען הקהילה כפר סבא שלנו קהילתית ויפהפייה, ולא בכדי העיר דורגה במקום הראשון מבחינת שביעות הרצון מאיכות החיים בה ומהשטחים הירוקים. נמשיך לפעול למען איכות חיי תושבינו בכל המישורים".

סגן ומ"מ ראש העיר, מחזיק תיק חזות העיר, דני הרוש: "הגינות המחודשות מצטרפות לרשימה ארוכה של גינות ציבוריות במרחבים הירוקים היפהפיים של העיר כפר סבא. אני מאחל לתושבי העיר שלנו ליהנות מהגינות החדשות והמושקעות, וקורא לכם לקחת חלק בשמירה על המרחבים הציבוריים שלנו ועל ניקיונם, למען כולם. אני מודה לראש העיר המוביל את נושא התחדשות העיר בכלל התחומים ומברך את כלל הגורמים המקצועיים השותפים לפרויקטים הרבים המתבצעים בכפר סבא".

מתחם הגינה ברחוב עמק חורון

מתחם הגינה ברחוב עמק דותן

פינת ישיבה בגינה ברחוב עמק דותן

(צילומים: החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא)