קטגוריה: חינוך

שנת הלימודים תשפ"ג בכפר סבא נפתחה כסדרה עם עשרות בתי ספר וגנים משודרגים

ראש העיר רפי סער ותלמידות כצנלסון בפתיחת שנה"ל (צילום: עיריית כפ"ס)

שנת הלימודים תשפ"ג בכפר סבא נפתחה כסדרה עם עשרות בתי ספר וגנים משודרגים וכ-24 אלף תלמידות ותלמידים

שנת הלימודים החדשה תשפ"ג נפתחה הבוקר (חמישי 1 בספטמבר) כסדרה, עם הרבה שביעות רצון מצד צוותי החינוך, וההוראה, הנהגת ההורים העירונית, וכ-24 אלף תלמידות ותלמידים שהגיעו הבוקר לגני הילדים ולבתי הספר ברחבי העיר כולה, ופגשו את ראש העיר רפי סער, סגן ראש העיר אורן כהן, סגן והמשנה לראש העיר ועו"ד איתן צנעני, מנהלת אגף החינוך אסנת חכמון ונציגי האגף והנהגת ההורים העירונית – שסיירו בין מוסדות החינוך השונים ביום הראשון ללימודים.

פותחים את שנת הלימודים בב"ס בן גוריון

שנת הלימודים נפתחה עם כיתות חדשות, מרחבי למידה חדשניים, חצרות משודרגות, כיתות מונגשות בעשרות מוסדות חינוך ברחבי העיר, קווי תלמידים מתוגברים ועוד – כחלק ממהפכת החינוך שהחלה בכפר סבא לפני כשלוש שנים ונמשכת ביתר שאת, למען רווחת כל ילדות וילדי העיר

השנה, השיבוצים לגני הילדים ולבתי הספר הסתיימו מוקדם מבעבר (כבר בחודש מאי), לרבות בקשות הערעור, עם שביעות רצון של 98 אחוז, וטרם פתיחת השנה התקיימו ימי גיבוש למנהלים ומנהלות בתי הספר, הדרכות צוותים חינוכיים, הדרכות למלווים בהסעות, כנסים לסייעות, הדרכות וסדנה מנהיגותית למורות ומורים חדשים, כנס מעבירי דרך, הרחבת תוכנית "יש עם מי לדבר" יחד עם השירות הפסיכולוגי-החינוכי בעיר ועוד.

ראש העיר רפי סער במפגש עם תלמידים

משמרות זה"ב בפתיחת שנת הלימודים

בשנת הלימודים הקרובה, שנפתחה עם 8 מנהלות ומנהל חדשים במערכת החינוך בעיר, ילמדו כאמור במוסדות החינוך בעיר כ-24 אלף תלמידות ותלמידים, מהגנים ועד לתיכונים, כאשר 1,609 ילדות וילדים עלו לכיתה א', 1,674 תלמידות ותלמידים החלו את שנת הלימודים בכיתות ז' ו-1,477 תלמידות ותלמידים שכבה ט׳ עלו לתיכון.

כמו כן, במסגרת המעבר של מעונות היום והגנים הפרטיים לאחריותו של משרד החינוך, בהובלת המחלקה החדשה לגיל הרך שנפתחה בעיר, עברו צוותי הגנים הפרטיים (בגילי לידה עד שלוש), הכשרה להתנהלות בטוחה ע"י המרכז לרפואת חירום.

פתיחת שנה חגיגית עם בלונים ונגנים

ראש העיר רפי סער: "היום הראשון ללימודים הוא יום מרגש במיוחד, של התחלות חדשות. במהלך כל חופשת הקיץ עמלו כלל הצוותים המקצועיים בעירייה לקראת פתיחת השנה, צבעו, בנו, הדריכו ועוד – כדי שהילדות והילדים שלנו יקבלו את הטוב ביותר. אני מודה לאגף החינוך העירוני, לכל עובדות ועובדי העירייה ולהנהגת ההורים העירונית על העבודה המאומצת, שהפכה את פתיחת שנת הלימודים למוצלחת ביותר, ומאחל לכל תלמידות ותלמידי העיר שלנו שנת לימודים מוצלחת, מלאת חוויות מרגשות והישגים חדשים".

מנהלת אגף החינוך, אסנת חכמון: "שמחה גדולה הייתה הבוקר בכל מוסדות החינוך בעיר שלנו, עם תלמידות ותלמידים מחייכים ונרגשים, והורים נרגשים לא פחות, שהגיעו לפתוח את השנה החדשה. בשמי ובשם כל אגף החינוך בעיריית כפר סבא, אני מאחלת לכל התלמידות, התלמידים, ההורים וצוותי החינוך וההוראה שנת לימודים פורייה, מוצלחת, בריאה ומהנה".

בסרטון: 60 שניות על השקעה בחינוך ילדינו - סקירת שיפוצי קיץ 2022 במוסדות החינוך בכפר סבא (עמוס לוזון צלמים). לצפייה באתר YouTube

בתמונות: פתיחת שנת הלימודים בעיר (צילום: עיריית כפר סבא)