קטגוריה: חדשות כפר סבא

ראש העיר רפי סער קיים סיור במבנה קולנוע חן לפני יציאה לפרויקט שיפוץ המקום

קולנוע חן בעבר

שנים רבות לאחר שנסגר: ראש העיר רפי סער קיים סיור במבנה קולנוע חן, לפני יציאה לפרויקט שיפוץ ושיקום המקום

ראש העיר אמר במהלך הסיור: "מדובר בבשורה גדולה עבור תושבי השכונות הסמוכות, ולכלל תושבי העיר לאחר שנים רבות שקולנוע חן עמד סגור. המקום האהוב עומד להתחדש ממש בקרוב"

ראש העיר, רפי סער, קיים אתמול (ראשון 4/12) סיור בתוך מבנה קולנוע חן שבשכונת יוספטל במזרח העיר, וזאת לפני לאחר שאושר תקציב לפרויקט שיפוץ ושיקום המקום – שיתבצע בשיתוף מפעל המים.

קולנוע חן הוקם בשנת 1970 והיווה מרכז תרבות לכל תושבות ותושבי מזרח העיר. הקולנוע, אשר מבנהו נמצא בבעלות מפעל המים כפר סבא, נסגר במהלך שנות ה-90 ובמשך עשרות שנים המשיך לעמוד סגור ומיותם.

קולנוע חן בעבר

חגיגות עצמאות ברחבת הקולנוע השנה

בהובלתו של ראש העיר כפר סבא, החלה העירייה לקיים אירועים ברחבת הכניסה למבנה הקולנוע, ביניהם אירועי חגים, אירועי קיץ, קונצרטים של הקונסרבטוריון העירוני ללא עלות לרווחת התושבים ועוד. זאת בנוסף לפרויקט של שיקום הרחבה, לרבות ציור משטחי משחק של פעם.

יש לציין כי מבנה המקום הוכרז כמבנה לשימור, במסגרת תוכנית השימור העירונית אותה מקדמת העירייה ואשר מדיניותה נידונה לאחרונה בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.

בישיבת מפעל המים שהתקיימה לאחרונה, אושר תקצוב בסך של כ-3 מיליון שקלים לטובת שיקום המבנה והפעלתו, בהתאם לתנאי השימור, כאשר בימים אלה עובדים אנשי המקצוע על תוכנית כלכלית להפעלתו.

ראש העיר, רפי סער: " מדובר בבשורה גדולה עבור תושבי השכונות הסמוכות, ולכלל תושבי העיר קולנוע חן היה חלק מנוף הילדות שלנו ומהווה חלק מההיסטוריה התרבותית בכפר סבא. שנים רבות שמבנה זה עומד שומם, בלב מזרח העיר, ואינו משמש את תושבות ותושבי העיר. התרגשתי מאוד לבקר ולסייר שוב בקולנוע, שגם אני צפיתי בו בסרטים, ואני שמח שמפעל המים הקצה את התקציב הראשוני לשיפוץ ושיקום המקום. זאת כאשר זה ייעשה בהתאם לכל התנאים הנדרשים ובמטרה להחזיר את המקום להיות מרכז תוסס עבור תושבות ותושבי העיר כולה".

קונצרט קיץ ברחבת הקולנוע השנה

צילומים: מוזאון כפר סבא, עיריית כפר סבא