קטגוריה: חדשות כפר סבא

הכי יפה שיש - 5 כוכבי יופי לכפר סבא על קידום נושאי איכות החיים והסביבה

העיר כפר סבא (צילום: עיריית כפ"ס)

הכי יפה שיש - 5 כוכבי יופי לכפר סבא על קידום נושאי איכות החיים והסביבה. כפר סבא – יש רק אחת כזו.

המועצה לישראל יפה העניקה בשבוע שעבר 5 כוכבי יופי לכפר סבא, במסגרת תחרות קריה יפה ומקיימת בישראל יפה 2022, על קידום נושאי איכות החיים והסביבה.

במכתב שהעביר מנכ"ל המועצה לישראל יפה ויצמן משיח, לראש העיר כפר סבא, רפי סער, נכתב כי "צוות ההערכה ביקש לציין לשבח את הפעילות המושקעת על ידי הרשות בטיפוח חזותה – לרווחת התושבים. קבלו את הערכתנו העמוקה על קידום מטרות התחרות ברשות המקומית, הודות למודעתכם לערכי איכות החיים והסביבה.

העיר כפר סבא (צילום: עיריית כפ"ס)

תחרות קריה יפה ומקיימת בישראל יפה, הנערכת בשיתוף משרד הפנים, מרכז השלטון המקומי ומרכז השלטון האזורי היא אחת מהבולטות ביותר שבתחרויות המועצה לישראל יפה. היא נערכת מדי שנה החל משנת 1993, ומשתתפות בה ערים, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות, יישובים במועצות אזוריות וכפרי נוער, המתמודדות על קבלת כוכבים בתחום איכות החיים והסביבה מטעם המועצה לישראל יפה, כל אחת לפי סיווגהּ.

התחרות מעודדת פיתוח של הסביבה העירונית על פי העקרונות המודרניים, המכתיבים יצירת שיווי משקל נאות בין הבנייה האורבנית לטיפוח הריאות הירוקות. זאת, תוך כדי הקפדה על מניעה של מפגעים סביבתיים וחזותיים והנעת תהליך של שיפור מתמיד באיכות חיי התושבים – וכל זאת במטרה להטמיע את ההכרה בחשיבות טיפוח הסביבה העירונית לאיכות חיי התושבים ואיכות הסביבה.

העיר כפר סבא (צילום: עיריית כפ"ס)

במסגרת התחרות, הגיעו נציגי המועצה לישראל יפה במהלך חודש אוקטובר ובחנו בין היתר פרמטרים כגון: ניקיון העיר, שמירה על ערכי הטבע והנוף, טיפוח הרחובות, הגנים ושאר הפינות במרחב הציבורי, וכן השקעה באיכות הסביבה ותרומה לקהילה.

יש לציין, כי בסקר איכות חיים שפורסם בתחילת החודש על ידי הלמ"ס, כ-92 אחוז מתושבות ותושבי העיר הביעו את שביעות רצונם מהמגורים בעיר, כאשר כפר סבא מוקמה במקום השלישי בארץ בקרב 16 הרשויות הגדולות בישראל.