קטגוריה: עיר ירוקה

עיריית כפר סבא מתגברת את הדברת המזיקים במרחב הציבורי

מבצעים פעולות הדברה במרחבים הציבוריים

צילומים: עיריית כפר סבא

שומרים על כפר סבא נקייה ובריאה – עיריית כפר סבא מתגברת את הדברת המזיקים במרחב הציבורי, ביניהם יתושים ומכרסמים, ומבצעת פעולות איתור שוטפות לצורך ביצוע ההדברה

עיריית כפר סבא מתגברת בשבועות האחרונים את פעולות איתור, מניעה והדברת מזיקים בשטחים הציבוריים ברחבי העיר כולה – בין היתר ביצוע פעולות מניעה והדברת יתושים, מכרסמים ותיקנים.

עונת הקיץ היא עונה בה רמת פעילות של החרקים עולה, קצב ההתרבות שלהם עולה והם מחפשים סביבה קרירה יותר – משמע בתוך הבתים. יתושים מתרבים במקומות בהן יש היקוות מים, כולל של ס"מ בודדים, כמו בתחתית עציץ.

על מנת למנוע מזיקים, חרקים ועוד במרחב הציבורי מתגברת העירייה עם פעילות המניעה וההדברה. זאת בהתאם לתוכנית עבודה קבועה של ניטור התעלות ומקווי המים שנמצאים בפאתי העיר, בתדירות של אחת לשבוע וביצוע פעולות הדברה במקומות בהן נמצא דגירה או זחלי יתושים.

בנוסף מתבצעת עבודה של חשיפת גדות התעלות מעשבייה, שגם בהם ישנה לחות שמושכת את היתושים ומאפשרת התבססות שלהם. כמו כן, מתבצעת הדברה בפתחי ביוב וניקוז וברחבי העיר נגד מזיקים דוגמת יתושים ותיקנים ומכרסמים דוגמת חולדות – הן בהתאם לתוכנית עבודה והן בהתאם לקריאות תושבים המתקבלות במוקד העירוני 106.

כמו כן, במסגרת פעילות ההסברה בנושא, מקיימת העירייה הסברה שוטפת כיצד ניתן לטפל בנושא בשטחים פרטיים, הן באמצעות פניות יזומות לוועדי שכונות ובניינים, פרסום דיגיטלי באתר העירייה וברשתות חברתיות ועוד.

יש לציין עוד, כי ועדי בתים יכולים לפנות לסניף האגודה לתרבות הדיור בכפר סבא לקבלת סיוע בנושא הדברה במרחב הפרטי.

כמו כן, במהלך הקיץ, כאשר התלמידים בחופשה, נעשות פעולות יזומות של הדברה במוסדות החינוך, כהכנה לשנת הלימודים.

לקבלת פרטים נוספים בנושא, ניתן ללחוץ על הקישור:
הסברה לתושב בנושא תברואה מונעת והדברת מזיקים