דלג לתוכן העמוד עצור אנימציות הפעל אנימציות
ספרדית

מבזקים

מכרז פומבי 81/26 - מנהל/ת בית חינוך תיכון ע"ש י. גלילי

תואר המשרה: מנהל/ת בית חינוך תיכון ע"ש י. גלילי

דרגת המשרה: דירוג עובדי הוראה דרגה בהתאם להשכלת המועמד/ת

היקף משרה: 100% משרה

כפיפות: מנהל/ת מחלקת על יסודי באגף החינוך

תיאור התפקיד:

  • אחריות לניהול פדגוגי, תפעולי ומנהלי של בית הספר וליישום  מדיניות הרשות המקומית ומשרד החינוך.
  • הובלה והנחייה של תהליכי חינוך, יישום תכניות חינוכיות ופדגוגיות של ביה"ס בהתאם למטרות שנקבעו ע"י משרד החינוך והרשות המקומית.
  • ניהול תקציב בית הספר.
  • ייצוג בית הספר והתנהלות מול הגורמים השונים: משרד החינוך, הרשות המקומית, מוסדות ממשלתיים, הורים, מוסדות חינוך אחרים ועוד.
  • קידום אקלים חינוכי מיטבי בביה"ס. טיפוח פעילויות לימודיות וחברתיות משותפות לתלמידים, הורים, מורים ומוסדות קהילתיים.
  • אחריות לקידום ההישגים, ההתמדה והחינוך לערכים בקרב תלמידי בית הספר.
  • ניהול צוות עובדי בית הספר – מורים, עובדי מנהלה ועובדים אחרים.
  • כל מטלה נוספת בתחום העיסוק הרחב שתידרש ע"י הממונים.

דרישות התפקיד:

ניסיון בהוראה:

  • ניסיון בהוראה בפועל 5 שנים לפחות בבתי ספר יסודיים או על יסודיים (בכיתות א' – י"ב ועד בכלל) המפוקחים ע"י משרד החינוך, בהיקף המזכה בוותק בהוראה. לעניין זה, ניסיון בהוראה יוכר רק בגין הוראה בפועל במוסד חינוך כאמור, ורק הוראה שהוכרה כוותק בהוראה ע"י משרד החינוך. לא יוכר ניסיון בהוראה שלא במסגרות שצוינו לעיל. כגון: מרצה או מתרגל באוניברסיטה או במכללה, רכז פר"ח, עבודה במסגרת תל"ן בחינוך הרשמי או תכנית קרב וכיוצ"ב.

השכלה אקדמית:

  • תואר שני אקדמי מוכר ממוסד להשכלה גבוהה בארץ או ממוסד להשכלה גבוהה בחו"ל אשר קיבל אישור שקילות מהגף להערכת תארים אקדמיים מחו"ל

השכלה פדגוגית:

  • אחת מהתעודות הבאות: מורה מוסמך בכיר לחינוך העל יסודי או תעודת הוראה לחינוך העל יסודי ממוסד מוכר להכשרת עובדי הוראה או רישיון הוראה קבוע בחינוך העל יסודי או רישיון לעיסוק בהוראה לעל יסודי או תעודת הוראה אוניברסיטאית ממוסד אקדמי בארץ לחינוך העל יסודי

הערות:

  • תעודת בוגר בית הספר "מנדל" למנהיגות חינוכית תוכר כעונה על הדרישה לתעודת הוראה
  • לעניין זה לא יוכר רישיון בייעוץ חינוכי כעונה על אחת חלופות אלה
  • תעודת התמחות למורי מורים אינה עונה על הדרישה

הכשרת מנהלים:

בשנה"ל תשפ"ו, למשרות שתאוישנה בשנה"ל תשפ"ז, יידרשו המנהלים שימונו לתפקידם בהליך מכרזי או במינוי בפועל, ללמוד בתכנית החדשה להכשרת מנהלים מכהנים (להלן: תכנית ההכשרה  החדשה למנהלים מכהנים). ההכשרה תחל טרם הכניסה לתפקיד אליו נבחרו, ותתקיים במהלך הקיץ ובמהלך שנת עבודתו הראשונה של המנהל.
עובד הוראה שנבחר לתפקיד מנהל בית ספר, ולא השלים את מלוא חובותיו במסגרת תכנית ההכשרה החדשה למנהלים מכהנים, יידרש לסיים את חובותיו במלואן עד לסיום התוכנית.
מנהלים, שיתמנו לניהול לאחר תום מועד ההכשרה- טרום תפקיד, ילמדו את היקף השעות בימי השלמה מרוכזים שייערכו במכון אבני ראשה, בסמוך לכניסתם לתפקיד וכן ע"י מוסדות ההכשרה במהלך השנה.

פטורים מדרישה זו:

  1. מסיימי תכנית ההכשרה לניהול בית ספר- תעודת סיום של התוכנית להכשרת מנהלים לבתי הספר של אבני ראשה.
  2. בעלי תעודת סיום של אחת מהתוכניות להכשרת מנהלים בארץ לבוגרים, אשר סיימו את לימודיהם בתוכניות להכשרת מנהלים של משרד החינוך במוסדות האקדמיים שקדמו לתכנית החדשה של מכון "ההכשרה של אבני ראשה".
  3. בעלי תעודת זכאות לתואר אקדמי שני ייעודי במנהיגות בית ספרית לבוגרים, אשר סיימו את לימודיהם בשנת תשס"ט (להלן" "תכנית הפיילוט" באוניברסיטאות תל אביב ובר אילן ובמכללת אחווה).
  4. מי שבעת הצגת המועמדות מכהן בפועל כמנהל בית ספר (יסודי, חטיבת ביניים, על יסודי עד כיתה י"ב ועד בכלל) רשמי או מוכר שאינו רשמי המפוקח ע"י משרד החינוך, והוא עומד בתנאי הבאים:
    • בתשפ"ו משמש כמנהל במשך שלוש שנים לפחות ברצף
    • שנות הניהול הוכרו לו כוותק בניהול
    • אין חוות דעת שלילית על אופן תפקודו כמנהל, והוא ביתר תנאי הסף לתפקיד מנהל

הגבלת כשירות:

לפי סעיף 16 לחוק פיקוח על בתי ספר, תשכ"ט- 1969:

  1. עובד חינוך מחויב באישור העסקתו כעובד חינוך בכתב מהמנהל הכללי.
  2. העובד אינו יכול לעסוק בחינוך אם נתקיים אחד מאלה:
    1. הורשע בעבירה שיש בה כדי לפגוע בביטחון המדינה.
    2. הורשע בעבירה אחרת שיש עימה קלון והמנהל הכללי סבור כי לאור הרשעה זו אין העובד ראוי לשמש עובדי חינוך.
    3. הוכח למנהל הכללי שיש בהתנהגותו של העובד משום השפעה מזיקה לילדים.
    4. בגיר שהורשע בעבירות מין בהתאם להוראות.

אישורים:

  • המועמד שייבחר יידרש להציג אישור על היעדר הרשעה בעבירת מין, בהתאם לחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, תשס"א – 2001 (קבלת הטפסים הרלוונטיים- מאגף משאבי אנוש בעירייה) וכן אישור על היעדר הרשעה בעבירות אלימות, בהתאם לחוק למניעת העסקה במוסדות מסוימים של מי שהורשע באלימות כלפי ילדים וחסרי ישע, תשפ"ג 2023.

כישורים ודרישות נוספות:

  • היכרות עם מאפייניו הייחודיים של ביה"ס בעקבות ניסיון בהוראה בבי"ס זה או בכל אופן אחר, ובכלל זה השתתפות בהשתלמויות בתחום ביה"ס- יתרון
  • ידיעת החוק ובקיאות בהוראות משרד החינוך בתחומי פעילותו של בית הספר-יתרון
  • יכולת מנהיגות, יזמות, יחסי אנוש טובים
  • אמינות ומהימנות אישית
  • כושר הבעה בכתב ובע"פ בעברית ובאנגלית
  • יכולת הנעת צוות לעבודה ומטרה משותפת
  • כושר לקיים משא ומתן עם ומוסדות ממשלתיים, רשויות ציבוריות ומשרד החינוך
  • יכולת קיום קשר וטיפוח פעילויות לימודיות וחברתיות משותפות לתלמידים, הורים, מורים ומוסדות קהילתיים - יתרון
  • יכולת ארגון, תכנון, פיקוח ובקרה
  • ידע מינהלי בניהול משרד חשבונות וכספים של מוסד חינוכי- יתרון
  • יכולת לבנות תוכניות פעילות פדגוגיות וארגוניות מתוקצבות על בסיס נתונים ותוכניות לימוד רשמיות- יתרון
  • יצירתיות ויכולת פיתוח ביה"ס בכל ההיבטים
  • יכולת ונכונות לעבודה בשעות בלתי שגרתיות

 

  • תינתן עדיפות למועמד/ת עם מוגבלות בהתאם לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח- 1998. מועמד עם מוגבלות הנדרש להתאמות בהליכי הקבלה לעבודה יפרט את הצורך בהתאמות ויצרף מסמכים או חוו"ד המעידים על הצורך.
  • תינתן עדיפות בקבלה לעבודה למועמדים המשתייכים לקבוצות הזכאיות לייצוג הולם לפי הוראות כל דין ובלבד שמועמדים אלו הינם בעלי כישורים דומים לכישוריהם של מועמדים אחרים. מועמד המשתייך לקבוצות אוכלוסייה זכאית, ימסור בעת הגשת מועמדותו מידע בדבר השתייכותו לקבוצה זו.
ניתן להגיש מועמדות עד ליום חמישי, 09/07/2026 בשעה 12:30. 

למען הסר ספק, רק מועמדים שעומדים בתנאי הסף כפי שפורסמו לעיל, תתקבל הגשת מועמדותם. במידה והתהליך הראשוני יסתיים בהצלחה ויוגשו כל המסמכים הרלוונטיים, צוות הגיוס יצור עמך קשר להמשך התהליך. הדרך היחידה להגשת מועמדות היא באמצעות הקישור המצורף, לא תתקבל הגשת מועמדות בדרך אחרת.

להגשת מועמדות לחצו כאן »

כללי:

  1. הרשות שומרת על זכותה לערוך למועמדים הולמים, אשר ועדת הבחינה החליטה לבדוק לעומק את התאמתם למשרה, מבחן עומק/ראיון מקצועי (להלן: "הליך מיון מתקדם").
    הליך המיון המתקדם יבוצע כפי שתנחה ועדת הבחינה ותוצאותיו יובאו לוועדת הבחינה לצורך שקילת התאמתו של מועמד למשרה.
  2. עיריית כפר-סבא שומרת על זכותה להאריך את המועד האחרון להגשת מועמדות למשרה האמורה.
  3. ועדת הבחינה שומרת על זכותה לדרוש מן המועמדים ו/או חלקם, לעבור מבחני התאמה וזאת בהתאם לשיקול דעתה של ועדת הבחינה.

המשרה מוצעת לנשים ולגברים כאחד (עיריית כפר-סבא מעודדת ומקדמת ייצוג הולם של נשים).

רפי סער
ראש העיר